Connect with us

Ştiri din Sălaj

Avansează lucrările de reabilitare a căminului din Sânmihaiu Almaşului


“Sunt foarte mulţumit de cum merge treaba. Până la Crăciun sper să fie finalizat acoperişul, iar cel târziu până la vară căminul va fi terminat”, a spus primarul comunei, Cornel Lung


Comuna Sînmihaiu Almaşului se va putea mândri cu un cămin cultural modern. Printr-un proiect din fonduri europene a cărui valoare este de 1,1 milioane lei, clădirea a intrat într-un amplu proces de reabilitare.

Lucrările au început la finalul lunii octombrie şi după două luni de şantier lucrările au avansat, astfel că deja acoperişul este aproape finalizat.

“Se lucrează foarte bine şi înainte de Crăciun sper să fie finalizat acoperişul. Se lucrează intens şi sunt foarte mulţumit de cum merge treaba. În aceste condiţii, reabilitarea căminului poate fi terminată până în vară”, ne-a declarat primarul comunei, Cornel Lung.

În cadrul proiectului mai sunt prevăzute reparaţii “capitale” în interiorul clădirii, la băi, dar şi la partea de încălzire a clădirii.

Căminul va mai fi dotat cu mobilier şi scaune, dar şi un sistem modern de sonorizare.

La Sânmihaiu Almaşului se mai află în derulare un proiect important de modernizare a infrastructurii rutiere.

Astfel, prin PNDL 2, în comună se vor asfalta două drumuri comunale: Sânmihaiu Almaşului – Sânta Maria şi Sânta Maria – Bercea, pe o distanţă de 9 km, dar şi 7 km de “uliţe” în toate cele trei sate.

Lucrările au început în vară şi s-a lucrat intens la partea de pietruire, urmând ca primul strat de asfalt să fie turnat la începutul anului 2020.

Grupurile sanitare de la şcoala din Sânta Maria sunt aproape finalizate

Cu bani de la bugetul local, dar şi de la minister, Primăria Sânmihaiu Almaşului a început construcţia unor grupuri sanitare la şcoala primară din Sânta Maria.

Lucrările au început în luna noiembrie şi deja sunt aproape finalizate, urmând ca elevii să aibă condiţii mai bune după revenirea din vacanţa de iarnă.

“Grupurile sanitare la şcoala din Sânta Maria  sunt aproape gata şi vor fi finalizate până la finalul anului. O parte din bani au venit de la bugetul local şi o partea i-am primit de la Minister”, ne-a informat primarul.

În comună mai există o şcoală cu clasele I – IV şi la Bercea, care se află în reabilitare şi modernizare printr-un proiect câştigat prin PNDL.

Valoarea investiţiei este de 470.000 de lei, iar lucrările s-au executat în proporţie de 50%.

Amănunte pe acest subiect puteţi vedea şi în suplimentul Ştiri din Sălaj, care a apărut miercuri, 18 decembrie, împreună cu ziarul Sportul Sălăjean.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj