Connect with us

Pescuit și Vânătoare

FOTO. În pragul Sărbătorilor de Iarnă, lacul Vîrşolţ a fost repopulat cu o tonă de crap


În apele lacului de acumulare a ajuns o tonă de crap în urma unei acţiuni desfăşurate luni de către reprezentanţii AJVPS Sălaj, alături de pescari voluntari, urmând ca joi, 19 decembrie să aibă loc ultima acţiune de repopulare a lacului


În cursul acestui an, cei de la AJVPS Sălaj au organizat mai multe acţiuni de repopulare a lacului Vîrşolţ, dar şi a râului Someş sau lacul Sălăţig. Una peste alta, lacul de acumulare de la Vîrşolţ a devenit un simbol al judeţului, iar în 2019 a fost repopulat de patru ori până în prezent.

Ultima acţiune de repopulare a avut loc luni, 16 decembrie.

La această acţiune au participat reprezentanţii AJVPS Sălaj, fiind ajutaţi de pescari voluntari şi paznici ai lacului. Aproximativ o tonă de crap a ajuns în apele lacului Vîrşolţ.

Chiar dacă ne aflăm în pragul Sărbătorilor de Iarnă, nu acţiunea de luni nu a fost ultima din acest an, deoarece, joi, 19 decembrie, cei de la AJVPS Sălaj organizează o nouă acţiune de repopulare a Vîrşolţului, urmând ca în apele lacului să ajungă încă o tonă de crap.

Acţiuni de acest gen vor avea loc şi în cursul anului viitor.

“Vom avea astfel de acţiuni şi anul viitor şi sperăm reuşim să repopulăm şi Someşul sau alte lacuri precum cel de la Sălăţig. Vom căuta specii pentru Someş”, ne-a transmis Veronica Ispas, vicepreşedinte AJVPS Sălaj.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Pescuit și Vânătoare