Connect with us

DIVIZIA A1

Volei Municipal Zalău, cu gândul la optimile Cupei Challenge


Zălăuanii disputa miercuri după-amiază partida retur cu Gentofte Voley. După ce în tur a pierdut cu 3 – 2, Volei Municipal rămâne cu şanse de calificare în faza următoare, dar trebuie să învingă campioana din Danemarca cu 3 – 0 sau 3 – 1. În cazul unui succes cu 3 – 2, partida va avea nevoi de “setul de aur”


Deşi potrivit caselor de pariuri, Volei Municipal Zalău a fost favorită certă la partida din Danemarca, gruparea de sub Meseş a pierdut cu 3 – 2 meciul tur cu Gentofte Volley. Danezii au început mai bine jocul şi primul set l-au câştigat de o manieră clară, cu 25 – 14. Setul secund a fost mai strâns, dar tot Gentofte a avut câştig de cauză şi s-a impus cu 25 – 22.

Volei Municipal Zalău a revenit la timp în joc şi s-a impus în setul trei cu 25 – 17. Setul patru a fost disputat, dar zălăuanii au fost mai exacţi şi au câştigat cu 25 – 22. Meciul a fost trimis în decisiv, unde scorul a fost 15 – 12 în favoarea danezilor care s-au impus cu 3 – 2.

În ciuda acestui rezultat, gruparea de sub Meseş rămâne cu şanse de calificare şi speră să ajungă în optimile Cupei Challenge, acolo une a mai fost şi anul trecut. Pentru a repeta acest lucru, formaţia antrenată de Bogdan Tănase trebuie să câştige meciul retur cu danezii, care este programat miercuri, de la ora 18.00, în Sala Sporturilor “Gheorghe Tadici” din Zalău. Acest joc va fi şi ultimul din acest an, de pe teren propriu, astfel că Volei Municipal Zalău aşteaptă cât mai mulţi spectatori la sală care să împingă echipa spre calificare.

O victorie cu 3 – 0 sau 3 – 1 ar face ca elevii lui Bogdan Tănase să ajungă în optimi, în timp ce un succes cu 3 – 2 nu este de ajuns, deoarece ar fi nevoie de disputarea unui set de aur. În cazul în care Gentofe va câştiga la Zalău, indiferent de scor, atunci campioana Danemarcei va fi echipa care va merge în optimi.

Între jocul tur şi retur, atât Gentofte cât şi Volei Municipal Zalău au mai avut de susţinut câte o partidă în campionat. Danezii au jucat cu Alborg, pe teren propriu, şi au câştigat cu 3 – 0, având în continuare victorii pe linie în prima ligă din Danemarca, unde ocupă prima poziţie, cu 4 puncte avans faţă de echipa de pe locul secund. În schimb, gruparea de sub Meseş a reuşit tot o victorie la partida de duminică, însă a trecut doar cu 3  2 de SCMU Craiova şi a încheiat turul pe poziţia a treia, la patru puncte în spatele liderului Arcada Galaţi.

Adversar din Cehia sau Belarus, în optimi

Volei Municipal Zalău rămâne cu şanse mari de calificare în optimile Cupei Challenge, acolo unde poate întâlni o echipă din Cehia sau Belarus. După manşa tur, cehii de la VK Cez Karlovarsko au avantajul unei victorii cu 3 – 1 în faţa celor de la Stroitel Minsk, dar returul urmează să aib loc miercuri, în Belarus. Jocurile din optimi se vor disputa tot în “dublă” manşă, în perioada 28 – 30 ianuarie fiind programat turul, iar returul în perioada 11 – 13 februarie.

În Cupa Chellenge evoluează şi SCMU Craiova, adversara Zalăului din ultima etapă a turului. Oltenii au pierdut cu 2 – 3 jocul tur de pe teren priopriu, dar speră să întoarcă soarta calificării la partida retur, care are loc miercuri, în Cehia.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1