Connect with us

Ştiri din Sălaj

Momente de groază cu doi câini de luptă scăpaţi de sub control în apropiere de Zalău


Nesupravegheaţi de proprietar, doi câini din rasa Amstaff au atacat şi ucis un câine în localitatea Aghireş. Identificat de jandarmi, proprietarul a fost amendat cu 3.500 de lei


Scene îngrozitoare ziua în amiaza mare în apropiere de municipiul Zalău.

Luni, în jurul orei 13.50, pe o stradă din localitatea Aghireş (comuna Meseşenii de Jos), doi câini din rasa Amstaff, nesupravegheaţi de proprietar, au atacat un câine ce aparţinea unei persoane din localitate. Cei doi câini de luptă şi-au sfârşiat prada şi au ucis-o, lăsând-o într-o baltă de sânge la marginea drumului.

A fost apelat numărul de urgenţă 112, iar la faţa locului a venit o echipă de intervenţie de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Sălaj.

Conform reprezentanţilor de la Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul din cadrul Jandarmeriei Sălaj, jandarmii au răspuns unei solicitări să intervină în urma unui atac canin produs pe raza localităţii Aghireş.

Proprietarul celor doi câini, este vorba de un bărbat din municipiul Zalău, a fost identificat şi sancţionat deja contravenţional. Oamenii legii au aplicat legea pentru neluarea măsurilor necesare de prevenire a atacului canin asupra unui animal domestic, dar şi permiterea accesului câinilor periculoşi în locurile publice, fără ca aceştia să poarte botniţă şi să fie ţinuţi în lesă.

Cuantumul amenzii aplicate conform O.G. nr. 55/2002, privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi, este de 3500 de lei.

Amstaff, altfel spus American Staffordshire Terrier, este o rasă de câini de talie medie, cu păr scurt și neted, care își are originile în Statele Unite ale Americii. La începutul secolului XX amstafful a devenit simbolul virtuții americane și în 1936 rasa a fost recunoscută de Asociația Chinologică Americană.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Ştiri din Sălaj