Connect with us

Ştiri din Sălaj

Taxa pentru abonamentul de parcare, mărul discordiei în Consiliul Local Zalău

Un proiect de hotărâre dezbătut ieri, 16 decembrie, în şedinţa Consiliul Local Zalău, a aprins spiritele consilierilor locali liberali. Conducerea primăriei a propus majorarea cuantumului unui abonament de parcare pentru anul 2020 de la 450 lei la 800 lei.

Liberalii s-au împotrivit vehement creşeterii valorii abonamentului de parcare la 800 de lei, chiar dacă Primăria Zalău a adus argumente solide pentru adoptarea acestui proiect.

De menţionat că în cursul anului 2019, doar 450 de persoane şi-au achiziţionat abonament, din cele peste 27.000 de autoturisme înregistrate la nivelul municipiului Zalău. Deducem că majorarea acestui abonament de parcare nu afectează foarte multă lume. Potrivit calculelor cel care va achiziţiona un abonament de 800 de lei va ieşi oricum în câştig, dacă ne raportăm la faptul că în acest moment un abonament de parcare pe zi costă 12 lei, iar prin abonament ajungi să plăteşti doar 2,6 lei pe zi.

La momentul votului final, consilierii PNL, PMP şi UDMR s-au abţinut de la vot. Doar consilierii PSD şi Dorel Labo au votat pentru adoptarea proiectului. Singurul consilier local care a votat împotrivă a fost Adrian Popan de la PMP.

Important de amintit este şi faptul că în cadrul acestui proiect erau prevăzute şi acordarea unor facilităţi pentru cetăţenii care îşi plătesc taxele şi impozitele la zi, lucru pe care liberalii nu l-au luat în calcul când au acordat votul.

Foarte important de reţinut că taxa pentru parcarea de reşedinţă rămâne la nivelul anului 2019 şi nu se majorează.

Consilierii PNL şi-au motivat votul acordat împotrivă printr-o postare pe facebook:

“In şedinţa CL din 16.12.2019, consilierii locali ai PNL nu au votat proiectul privind stabilirea impozitelor şi taxelor pe anul 2020, considerând că nu este justificată majorarea contravalorii abonamentelor de parcare. Considerăm că această majorare nu face decât să încurajeze parcarea pe domeniul public în alte locuri decât cele permise. Am subliniat de asemenea în şedinţă că nici condiţiile de transport în comun nu au cunoscut o îmbunătăţire considerabilă, astfel încât să se încurajeze utilizarea lor.”

scrie pe pagina de facebook a PNL Zalău.

Consilierii PSD contraatacă şi au venit cu explicaţii suplimentare, faţă de cele spuse de liberali.

“Din câte se pare, consilierii locali ai PNL nu au ieșit din logica campaniei electorale. Orașul trebuie administrat cu măsuri eficiente, NU cu fraze pompoase sau articole de presă.

Faceți comparație: un tichet de parcare pentru o zi costă 12 lei, iar costul per zi la abonament de parcare este de 2,6 lei! Este oare această sumă de 2,6 lei atât de mare???

Totuși, aceiași consilieri PNL și PMP, în logica lor de campanie electorală, NU au votat nici pentru facilitățile fiscale propuse de primarul Ionel Ciunt:

  • bonificația de 10 la sută la taxe și impozite pentru persoanele fizice și 5 la sută pentru persoanele juridice dacă își achită taxele și impozitele până la 31 martie 2020, TOATE taxele si impozitele rămân și pentru anul viitor la nivelul de anul acesta, modificând-se doar cu rata inflației. DOAR impozitul pe clădiri și terenuri neîngrijite se va majora cu până la 300%.

De știut că numai consilierii locali ai PSD au votat pentru acordarea TUTUROR FACILITĂȚILOR❗”

susţine PSD Sălaj pe pagina oficială de facebook.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Ştiri din Sălaj