Connect with us

FOTBAL

Sebastian Culda, cel mai bun marcator de la SCM Zalău


Mijlocaşul din Alba Iula a înscris de şase ori în turul de campionat, dar promite să aibă o evoluţie şi mai bună în retur şi să ajute la îndeplinirea obiectivului. “Mă bucur că mi-am ajutat echipa, dar în retur sper să marchez mai multe goluri. Toţi trebuie să muncim de 10 ori mai mult”, a spus fotbalistul


SCM Zalău a pornit cu greu motoarele în Liga a III-a şi în primul joc cu Unirea Dej aproape că nu a contat în ofensivă. Prin implicarea consilierului judeţean – Alin Demle – din a doua etapă, la SCM a ajuns şi un jucător de profil ofensiv, cu calităţi, care a şi marcat încă de la primul joc. Este vorba de Sebastian Culda, adus la Zalău sub formă de împrumut de la Astra Giurgiu.

Mijlocaşul de 23 de ani avea să devină cel mai bun marcator al echipei după turul de campionat. Culda a reuşit şase goluri, unele dintre ele extrem de importante, cum a fost cel de la AFC Odorheiu, unde SCM a câştigat prin reuşita sa, sau la partida de pe teren propriu cu Sănătatea Cluj, când echipa antrenată de Marius Paşca s-a impus cu 2 – 1.

Fotbalistul a avut şi un moment nefast în meciul de la Galda, când şi-a lăsat echipa în 10 oameni, după un “henţ” stupid. De la acea fază, jocul s-a rupt, iar SCM a pierdut atunci cu o contracandidată la evitarea retrogradării. Jucătorul a ieşit public şi şi-a cerut scuze faţă de colegi şi conducere, reuşind să se revanşeze în următoarele partide când a marcat goluri importante.

Sebastian Culda a marcat două goluri în partida cu CSC Sânmartin şi câte un gol în meciurile cu Viitorul Şelimbăr, Avântul Reghin, AFC Odorheiu Secuiesc şi Sănătatea Cluj, dar promite mai multe reuşite în retur.

“Având în vedere că am venit în a doua etapa a campionatului, mă bucur că am reuşit să marchez 6 goluri şi am putut să ajut echipa. În retur sper să înscriu mult mai multe şi să reuşim să ne îndeplinim obiectivul”, ne-a declarat fotbalistul.

Jucătorul originar din Alba Iulia are mari speranţe că SCM se poate salva de la retrogradare, chiar dacă la jumătatea campionatului este pe penultimul loc, la 7 puncte de ocupanta locului 12.

“A doua parte de campionat o văd foarte grea. Având în vedere faptul ca suntem pe penultimul loc, trebuie să muncim de 10 ori mai mult faţă de cum am muncit în acest tur. Sunt convins că iubitorii fotbalului zălăuan vor vedea un fotbal de calitate şi îi aşteptăm în număr cât mai mare la stadion. Eu vreau doar să fiu sănatos şi să pot ajuta echipa să îşi îndeplinească obiectivul”, ne-a declarat Sebastian Culda.

Al doilea marcator de la SCM Zalău este Arnold Neuers, cu cinci goluri. Atacantul camerunez a ajuns la echipă după începerea returului, iar primul său joc a fost în etapa a IV-a, cu Avântul Reghin.

Fundaşul Răzvan Dulap este al treilea marcator al echipei, cu două goluri, iar în turul de campionat, Sebastian Duma, Raul Vitan, Cristian Călin, Alex Turcu, Denis Cubaş şi Claudiu Băican au reuşit să înscrie câte un gol.


Marcatorii de la SCM Zalău, în turul de campionat:

1. Sebastian Culda – 6 goluri

2. Arnold Neuers – 5

3. Răzvan Dulap – 2

4. Sebastian Duma, Raul Vitan, Călin Cristian, Alex Turcu, Denis Cubaş, Claudiu Băican – 1


 

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL