Connect with us

Feminin

Recuperarea Mihaelei Merlan decurge normal şi fotbalista este nerăbdătoare să revină pe teren


După ce s-a accidentat grav în duelul cu Fortuna Becicherecu Mic din luna aprilie, fotbalista de la Heniu Prundu Bârgăului a suferit o intervenţie chirurgicală în luna august, după care a început perioada de recuperare. Totul se desfăşoară în parametrii optimi, iar fotbalista este încrezătoare că poate reveni teren la începutul anului viitor


Mihaela Merlan s-a acomodat foarte bine la Heniu Prundu Bârgăului, formaţia la care a venit după ce a câştigat Cupa României cu CSS Târgovişte.

Primul sezon a fost foarte bun, iar Merlan a reuşit să se califice cu Heniu în play-off-ul Ligii 1 Feminin, ceea ce a reprezentat cea mai bună performanţă din istoria clubului bistriţean.

Din păcate, jucătoarea în vârstă de 23 de ani nu a putut să-şi ajute echipa în play-off, după ce a suferit o accidentare gravă în jocul cu Fortuna Becicherecu Mic. Verdictul medicilor a fost leziune completă de LIA.

A fost nevoie de operaţie, iar în luna august, fotbalista de la Heniu a suferit o intervenţie chirurgicală, după care a început perioada de recuperare ce va dura cel puţin 6 luni. I-a fost greu la început, dar este ambiţioasă şi îşi doreşte să revină cât mai repede pe teren pentru a-şi ajuta echipa să revină în top.

 

“În primul rând, cred că dincolo de durerile fizice de după operaţie, mult mai mari sunt durerile sufleteşti. Când corpul nu îţi dă voie să faci ce îşi place, iar mintea oricât de puternică ar fi, nu poate schimba situaţia cu nimic. A fost greu la început”, spune Mihaela Merlan.

A fost greu, însă, a avut alături oameni care au avut grijă ca fotbalista să se recupereze cât mai bine şi mai repede, atât din punct de vedere fizic, cât şi mental.

Pentru a putea face recuperarea, Mihaela parcurge peste 20 de kilometri de la Prundu Bârgăului la Bistriţa pentru a ajunge la clinică, acolo unde timp de 3 – 4 ore face recuperare de luni până vineri.

“De când am început să merg la recuperare, deja eram mult mai bine şi asta datorită celor de la clinica Physiokinetic din Bistriţa. Sunt nişte oameni deosebiţi şi nişte profesionişti desăvârşiţi. Pe această cale vreau să îi mulţumesc în primul rând domnului Denis Moldovan, care în toată această perioadă nu m-a recuperat doar fizic, ci mereu a avut grijă să fiu bine şi psihic şi a ştiut să mă motiveze chiar şi în zilele în care îmi venea să renunţ. În al doilea rând, le mulţumesc celor de la club pentru că au fost alături de mine, deşi am trecut printr-o perioadă mai puţin bună. Însă, acum totul este bine şi deja am uitat de dureri. Îmi doresc să revin cât se poate de repede pe teren şi să îmi ajut echipa”, ne spune fotbalista în vârstă de 23 de ani.

Recuperarea decurge în parametrii optimi, iar în luna februarie ar putea intra în programul normal al echipei. Fotbalista este încrezătoare în forţele proprii şi este nerăbdătoare să revină pe teren.

“Am fost recent la control şi totul a fost ok. În luna ianuarie o să încep alergările afară şi sper ca în luna februarie, sau cel târziu la început de luna martie să reintru în programul normal al echipei”, ne-a mai spus Mihaela Merlan.

Heniu Prundu Bârgăului are mare nevoie de Mihaela Merlan dacă e să ne luăm după parcursul din turul campionatului, acolo unde gruparea bistriţeană ocupă doar locul 6, fiind la 11 puncte în spatele echipei de pe locul 3, Fortuna Becicherecu Mic.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Feminin