Connect with us

Ştiri din Sălaj

Reţelele de apă, canalizare şi gaz metan, un vis tot mai aproape de a deveni realitate la Sânmihaiu Almaşului

În viitorul apropiat, locuitorii comunei Sânmihaiu Almaşului s-ar putea bucura de utilităţi precum apă, canalizare, dar mai ales gaz metan.

Aceasta, deoarece comuna este inclusă în măreţul proiect al Companiei de Apă Someş, privind aducţiunea cu apă de la Gilău.

“Am înţeles că deja proiectul a fost avizat de Comisia Europeană şi au venit primii bani. Noi în momemtul de faţă lucrăm la achiziţia terenului pentru bazinul de apă, în Sînmihaiu. Suntem optimişti, dar nu depinde de noi”, a spus primarul comunei, Cornel Lung.

Şi în ceea ce priveşte aducţiunea de gaz, administraţia locală a făcut paşi importanţi. S-a format o asociaţie intercomunitareă, din care fac parte opt comune, e vorba de Treznea, Agrij, Românaşi, Sânmihaiu Almaşului, Zimbor, Cuzăplac, Almaşu şi Fildu de Jos.

Împreună, acestea au demarat un proiect pentru alimentarea cu gaz-metan.

“Este un proiect de anvergură, dar foarte dificil. Având în vedere că magistrala trece pe lângă noi, am început demersurile. Suntem la studiile de fezabilitate şi urmează să ne consultăm şi cu populaţia. Noi am mai încercat un proiect pentru aducţiunea de gaz, dar nu s-a concretizat. Acum am primit asigurări că vom primi finanţare, inclusiv pentru magistrale, în timp ce oamenii vor suporta doar racordurile”, a mai precizat primarul de Sânmihaiu Almaşului.

Legat de canalizare, s-a gândit un proiect comun cu comuna Zimbor, pentru a putea trece pragul minim de 2.000 de locuitori, astfel că staţiile de epurare să aibă debit şi să poată funcţiona.

Amănunte pe acest subiect puteţi vedea şi în suplimentul Ştiri din Sălaj, care apare împreună cu ziarul Sportul Sălăjean.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj