Connect with us

FOTBAL

Vasile Jula este antrenor cu acte în regulă


Fostul internaţional a absolvit cu brio cursurile Şcolii Federale de Antrenori şi a intrat în posesia Licenţei B UEFA. Actualul director sportiv de la SCM Zalău nu vrea să se oprească aici şi îşi propune să parcurgă şi următoarea etapă astfel încăt să intre şi în posesia Licenţei A


După o carieră de excepţie ca şi jucător, cu peste 300 de meciuri în Liga 1, Vasile Jula vrea să se afirme şi în antrenorat. De fap, fostul internaţional a reuşit unele realizări şi în această meserie, reuşind să antreneze FC Zalău un tur de campionat în Liga a III-a şi să promoveze cu Unirea Mirşid, grupare cu care a bifat eventul în Sălaj, în sezonul trecut. La vremea respectivă, Vasile Jula era antrenor în devenire, fiind înscris la cursurile de specialitate.

Anul trecut,  Lică s-a înscris la cursurile Centrului Naţional de Formare şi Perfecţionare a Antrenorilor şi din primăvara acestui an a intrat în posesia carnetului de antrenor. Având carnetul de antrenor, fostul internaţional a putut participa  examenul de admitere pentru Licenţa B, iar în perioada septembrie – decembrie a luat parte la cursurile care au avut loc la Iaşi. La final, cei 25 de cursanţi au avut de susţinut probele teoretice şi practice, iar Vasile Jula le-a trecut cu brio şi a intrat în posesia Licenţei B UEFA. Fostul căpitan de la CFR Cluj nu vrea să se oprească aici şi îşi propune ca într-o perioadă cât mai scurtă să poată fi admis şi la cursurile pentru Licenţa A UEFA.

“Nu consider o mare realizare, dar a fost un pas esenţial pe care l-am făcut şi mă bucur că am trecut cu bine de această etapă. Aştept cu nerăbdare următoare licenţă şi sper ca peste un an să fiu la cursurile pentru Licenţa A. Vreau să învăţ cât mai multe lucruri, fiindcă meseria de antrenor este alta decât cea de jucător”, a spus Lică

Până la următoarele cursuri, Lică se concentrează la activitatea de la SCM Zalău unde este director sportiv. “Până îmi obţin toate licenţele mai durează, iar până atunci încerc să ajut cu ce pot echipa la care activez”, a spus Jula. În ceea ce priveşte actvitatea de la SCM Zalău, Vasile Jula este convins că echipa va avea o altă faţă din retur.

“Am încredere că o vom scoate la capăt. Vom fi mai puternici cu achiziţiile pe care le vom face în această iarnă. Cu maximă seriozitate din partea tuturor cred că vom ieşi din această zonă. Sper ca jucătorii să vină din vacanţă dornici de a recupera ceea ce s-a pierdut în tur”, ne-a declarat Vasile Jula, care vineri a împlinit vârsta de 45 de ani, prilej cu care redacţia Sportul Sălăjean îi urează un sincer şi călduros La Mulţi Ani.

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL