Connect with us

KARATE TRADITIONAL

FOTO. Călin Marincaş, dublu medaliat la Mondialele din Brazilia!


Karateka de la CS Seiko Zalău a avut o comportare foarte bună la ITKF World Championship, acolo unde a cucerit medalia de argint la kata individual şi medalia de bronz la kumite echipe


În anul 2019, Călin Marincaş s-a lăsat pe planul secund şi s-a axat mai mult pe cariera de antrenor, ocupându-se de pregătirea tinerilor karateka de la Clubul Sportiv Seiko Zalău, clubul la care este şi preşedinte. Scopul său este acela de a crea viitori campioni ai României, dar şi ai lumii.

Totuşi, e mult de muncă şi rezultatele nu apar peste noapte, însă sunt din ce în ce mai bune.

Una peste alta, pentru câteva zile, Călin Marincaş a spus pas meseriei de antrenor pentru a putea participa la Campioantul Mondial de Karate Tradiţional ITKF din Brazilia. Competiţia s-a desfăşurat în perioada 2 – 8 decembrie, la Curitiba.

A fost ediţia cu numărul 20 şi s-a desfăşurat sub egida Federaţiei Internaţionale de Karate Tradiţional. Experienţa face diferenţa ar fi o zicală din poporul nostru.

Chiar dacă nu a participat la atât de multe competiţii precum în anii precedenţi, Călin Marincaş a fost la înălţime la Mondialele din Brazilia, acolo unde a reuşit să cucerească două medalii, un premiu special, dar şi respectul şi aprecierea celor din tribune, precum şi a adversarilor.

Sportivul de la CS Seiko Zalău a devenit vicecampion mondial la kata individual, câştigând medalia de argint. Mai mult, Călin Marincaş a reuşit să câştige şi medalia de bronz cu echipa la proba de kumite. În finalul competiţiei, sălăjeanul nostru a fost răsplătit de organizatori cu premiul de cel mai spectaculos karateka de la Campionatul Mondial.

 “Într-un Campionat Mondial este greu, deoarece sunt mulţi sportivi de excepţie. Sunt bucuros de ce rezultate am obţinut, dar şi de faptul că am primit premiul pentru cel mai spectaculos karateka”, ne-a declarat Călin Marincaş.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 11 decembrie. 

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in KARATE TRADITIONAL