Connect with us

HANDBAL

Tadici trage semnalul de alarmă!


“Ne-am chinuit rău la acest Campionat Mondial. Dacă nici acum nu ne trezim atunci ajungem şi cu fetele acolo unde sunt băieţii”, a spus fostul selecţioner 


Naţionala de handbal feminin are o prestaţie modestă la Campionatul Mondial din Japonia. De referinţă a rămas victoria de vineri cu Ungaria, când “tricolorele” au revenit de la -6 şi au câştigat în ultimele secunde, cu 27 – 26, prin golul marcat de Cristina Neagu, din 7 m.

Prin acest succes, România s-a calificat în grupele principale, dar fără niciun punct, având în vedere că a fost învinsă de Spania şi Muntenegru, echipe care de alftel s-au calificat mai departe.

Până la urmă, victoria cu Ungaria a fost un simplu “foc de paie”, deoarece în grupele principale, “tricolorele” au pierdut cu 27 – 18 în faţa Rusiei, iar marţi au fost surclasate de Suedia, la o diferenţă de 12 goluri, 34 – 22.  Nici cu Japonia nu a fost mai bine şi tricolorele au fost învinse la o diferenţă colosală, scor 20 – 37 în favoarea japonezelor.

Evoluţia Naţionalei l-a dezamăgit şi pe Gheorghe Tadici, care consideră că s-a făcut prea mult “tam-tam” în cazul jucătoarelor de la Corona, care au fost convocate pentru acest turneu final, dar au rămas acasă în urma scandalului de dopaj.

“Se bate prea multă monedă pe jucătoarele de la Corona Braşov. Ne place să ne ascundem  după deget şi să punem în faţă cazul jucătoarelor de la Braşov. Până la urmă ce au jucat Laslo, Bazaliu sau Bucur pentru România. În afară de Buceschi, celelalte nu au jucat la turneele finale de anul trecut sau acum doi ani”, a spus Gheorghe Tadici.

Fostul selecţioner care în 2005 a obţinut medalia de argint la Mondialul din Rusia trage un semnal de alarmă şi vine cu un sfat bun pentru a ajuta handbalul feminin din România.

“Problema este la strategia jucătoarelor străine fără număr, care nu este o strategie de performanţă. Ne-am chinuit rău la acest Campionat Mondial şi sper să avem puterea să vedem lucrurile reale şi să nu o mai facem în stilul nostru balcanic, să ne ascundem după umbra degetului şi să ne facem că nu vedem realitatea. Dacă nici acum nu ne trezim, atunci ajungem şi cu fetele acolo unde sunt băieţii. Comisia Tehnică ar trebui să se adune şi să bage în seamă antrenorii. Antrenorii fac handbalul şi antrenorii fac jucătoarele, nu jucătoarele pe antrenori”, a precizat Gheorghe Tadici.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL