Connect with us

CUPELE EUROPENE

Volei Municipal Zalău, start aventurii europene


Vicecampioana României debutează miercuri în noua ediţie a Cupei Challenge şi urmează să joace manşa tur din 16-zecimi pe terenul campioanei din Danemarca, Gentofte Volley


Miercuri, ora 20.00 (ora României), în Danemarca:

Gentofte Volley- Volei Municipal Zalău 

Finalul de an este unul extrem de încărcat pentru Volei Municipal Zalău, care are parte de meciuri tari în campionat, dar şi de două jocuri în 16-zecimile Cupei Challenge.

Deşi în sezonul trecut a fost vicecampioana României, Volei Municipal Zalău joacă doar în Cupa Challenge, a treia competiţie europeană. De fapt, în scurta istorie a celor de la Volei Municipal, echipa a activat de patru ori în această întrecere, iar o singură dată a fost în Cupa CEV. În schimb, Remat Zalău, care a fost tripla campioană a României are un palmares mult mai bogat, fiind prima echipă românească care a activat în grupele Ligii Campionilor.

Cea mai bună performanţă europeană, în Cupa Cev, în 2016!

Cu excepţia sezonului 2014 – 2015, când nu s-a înscris în cupele europene din motive financiare, Volei Municipal Zalău a fost prezentă în Cupa Challenge, iar o singură dată a activat în Cupa CEV. Se întâmpla în stagiunea 2015 – 2016, când s-a reuşit şi cea mai bună performanţă, calificarea în sferturile de finală. Volei Municipal a eliminat atunci în 16-zecimi pe Galatasaray, deşi primul joc din Turcia l-a pierdut cu 3 – 1. În optimi, gruparea zălăuană a trecut de elveţienii de la Laussane, iar aventura europeană s-a terminat în sferturi, unde Volei Municipal a fost învinsă în ambele manşe de finlandezii de la Valepa.

Cel mai bun parcurs din Cupa Challenge, în sezonul trecut

Dacă în stagiunea 2013 – 2014 a fost eliminată din 16-zecimile Cupei Challenge de Steaua Roşie Belgrad, deşi la Zalău a câştigat cu 3 – 0, în ediţia 2016 – 2017 scenariul s-a repetat, dar de data aceasta într-un mod mult mai dubios. Cu modesta formaţia din Bosnia, Mok Jedinstvo Brcko, Volei Municipal a câştigat cu 3 – 0 jocul tur de la Zalău, după care a fost învinsă cu acelaşi scor în retur, ca mai apoi să cedeze şi în setul de aur.

Preşedintele Vasile Coţa a ieşit imediat cu o declaraţie în presă prin care spunea: “Am pierdut o calificare, dar am câştigat un jucător zălăuan de perspectivă, Paul Şomoi”, dar cu astfel de afirmaţii stupide, iubitorii voleiului zălăuan nu au putut fi duşi cu zăhărelul. A fost o poveste lungă după “episodul” Bosnia, unde Volei Municipal a fost acuzată de unii şi alţii că nu şi-a apărat corect şansele.

Un sezon mai târziu, Volei Municipal Zalău a jucat din nou în Cupa Chellenge, dar în ediţia 2017 – 2018 a fost eliminată încă din prima fază de Benfica Lisabona. Până la urmă, cel mai bun parcurs în această competiţie a fost în stagiunea trecută, când gruparea de sub Meseş a trecut în faza I de Buducnost, apoi în 16-zecimi de Steaua, ca mai apoi să fie eliminată în optimi tot de Benfica.

Gentofte Volley, campioana ultimelor două sezoane în Danemarca

Volei Municipal Zalău înfruntă un adversar care la prima vedere pare unul incomod. Deşi are în lot doar jucători danezei, Gentofte este o grupare redutabilă, cel puţin în prima liga din Danemarca, pe care a câştigat-o în ultimii doi ani. Cât despre parcursul european, acesta nu este de speriat. În ultimii doi ani, Gentofte a activat doar în Cupa Challenge, de unde a fost eliminată din primele tururi. Anul trecut a părăsit competiţia încă din prima fază, fiind eliminată de Saaremaa din Estonia, iar în 2017 a fost eliminată în 16-zecimi de către italienii de la Bunge Ravenna.

Gentofte are un lot mult mai tânăr decât al Zalăului, iar majoritatea jucătorilor au sub 25 de ani. Daniel Robert Pawlikowski este antrenorul celor de la Gentofte, care şi în momentul de faţă ocupă primul loc în Superliga daneză. Partida dintre Gentofte şi Volei Municipal Zalău are loc miercuri, de la ora 20.00 (ora României), în Danemarca, urmând ca returul să se dispute la Zalău, miercurea viitoare, de la ora 18.00.

În optimi, adversar din Cehia sau Belarus

Dacă trece de danezii de la Gentofte, Volei Municipal Zalău va întâlni în optimi învingătoarea dintre Vk Cez Karlovarsko (Cehia) şi Stroitel Minsk (Belarus). Jocurile din optimi urmează să aibă loc în ianuarie.

În Cupa Challenge evoluează şi SCMU Craiova, care în 16-zecimi se duelează cu cehii de la Kladno Volejbal.

Realizările din cupele europene pentru Volei Municipal Zalău:

2013 – 2014:  Cupa Challenge

16-zecimi: eliminată de Steaua Roşie Belgrad (Serbia)

2015 – 2016: Cupa CEV

16-zecimi: calificare cu Galatasaray (Turcia)

Optimi: calificare cu Lausanne (Elveţia)

Sferturi: eliminată de Valepa (Finlanda)

2016 – 2017: Cupa Challenge

16-zecimi: eliminată de Mok Jedinstvo Brcko (Bosnia)

2017 – 2018:Cupa Challenge

faza I: eliminată de Benfica Lisabona (Portugalia)

2018 – 2019: Cupa Challenge

Faza I: calificare cu Buducnost (Muntenegru)

16-zecimi: calificare cu Steaua Bucureşti

optimi: eliminată de Benfica Lisabona

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in CUPELE EUROPENE