Connect with us

DIVIZIA A1

VIDEO. În derby-ul de la Galaţi, Zalăul a condus în toate seturile, dar a venit acasă fără punct!?


Pe terenul liderului din Divizia A1, CS Volei Municipal a avut o prestaţie surprinzător de bună, dar nu a fost suficient pentru a “smulge” măcar un punct pe care probabil îl merita


Este clar, banii nu înseamnă totul în sport, mai ales când în funcţiile cheie se află oameni care nu prea ştiu fenomenul, nu ştiu conduce sau manageria un club. Cam aşa e situaţia şi pe la Zalău, acolo unde CS Volei Municipal a beneficiat din nou de un buget consistent, fără însă să alcătuiască un lot competitiv pentru primul loc. Sigur, vicecampioana României se afla înaintea rundei cu numărul 8 pe locul secund, însă în majoritatea partidelor elevii lui Bogdan Tănase au fost mai mult apatici şi au “gâfâit” în faţa unor formaţii mult mai modeste.

Surprinzător, însă, sălăjenii au avut o prestaţie bună tocmai pe terenul campioanei Arcada Galaţi, cea ca care se află şi în acest moment în fotoliul de lider.

În derby-ul de sâmbătă după-amiază, Leo Dal Bosco şi compania şi-au surprins valoroasa adversară, pe care au condus-o în multe momente ale partidei!

Încă din primul set, Zalăul a avut 9 – 8, 11 – 10 sau 13 – 12 pe tabelă. A venit însă o serie de şapte puncte consecutive ale amfitrionilor şi scorul a ajuns la 19 – 13!!! Vicecampioana nu s-a predat şi s-a apropiat din nou de adversară (scor 20 – 18), dar nu a avut suflul necesar pentru a schimba tabela de marcaj. Ca urmare, Arcada s-a impus cu 25 la 21.

În actul secund, CS Volei Municipal a avut 1 – 0 4 – 3, 8 – 5, ba chiar 10 – 5! La scorul de 8 – 12, gălăţenii au reuşit iarăşi o revenire până la 11 – 13, pentru ca înaintea celui de-al doilea TO să preia conducerea (scor 15 – 14). Şi de data aceasta, Zalăul s-a mai fost în avantaj (20 – 19) pentru ca setul să fie câştigat tot de campioana României (scor 25 – 22).

Era culmea ca şi setul trei să aibă aceeaşi soartă, deoarece sălăjenii au avut un start formidabil, conducând cu 4 – 0 şi 5 – 1! Pe la mijlocul setului, Arcada s-a apropiat (scor 10 – 12) şi cam atât, deoarece formaţia pregătită de Bogdan Tănase şi-a adjudecat setul.

Jocul luminat a Zalăului a continuat şi în setul IV, când vicecampioana a avut 2 – 0 sau 5 – 3. Partenera de joc a revenit şi a egalat la 5, preluând apoi ştafeta (scor 10 – 9). Zalăul nu s-a lăsat (scor 12 – 14), dar Galaţiul a egalat din nou (scor 14 – 14), intrând la al doilea TO în avantaj (16 – 15). Treptat, diferenţa de scor a crescut şi campioana României şi-a apropiat şi acest act, câştigând trei puncte importante, prin care Arcada s-a distanţat şi mai mult faţă de contracanditatele la titlu.

În ce priveşte Zalăul, eşecul de pe Dunăre i-a adus o cădere în clasament până pe locul 3, după ce Dinamo Bucureşti s-a impus clar la Câmpia Turzii şi a urcat pe locul secund.

 


Arcada Galaţi – CS Volei Municipal Zalău 3 – 1 (21, 22, -19, 18)


 

Alte rezultate din etapa a VIII-a:

CSM Câmpia Turzii – Dinamo Bucureşti 0 – 3 (-24, -11, -14)

CSU UV Timişoara – “U” Cluj 0 – 3 (-26, -18, -20)

SCMU Craiova – Unirea Dej 1 – 3 (-23, -23, 23, -20)!!!

SCM Gloria Buzău – Explorări Baia Mare – se joacă duminică, ora 17.00

 

loading...
Loading...
2 Comments

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1