Connect with us

Ştiri din Sălaj

Paşi importanţi în proiectul de modernizare a infrastructurii din comuna Sânmihaiu Almaşului


Toate drumurile din satul Bercea au fost deja pietruite, iar la Sânta Maria, pietruirea s-a realizat pe 80% dintre uliţe. În acest final de an urmează pietruirea drumului comunal până la Sânta Maria, iar – dacă timpul va permite, tot în acest final de an se va turna şi primul strat de asfalt


Comuna Sânmihaiu Almaşului va cunoaşte o dezvoltare pe partea de infrastructură rutieră, printr-un proiect câştigat prin PNDL 2, care are o valoare de 7 milioane lei.

Prin acest proiect se asfaltează drumurile comunale DC 56 şi DC 55, Sânmihaiu Almaşului – Sânta Maria şi Sânta Maria – Bercea, pe o distanţă de 6 km, respectiv 3 km.

Tot în cadrul acestui proiect mai sunt prevăzuţi pentru asfaltare încă 7 kilometri de uliţe în toate cele cele trei sate din comună.

S-au făcut paşi importanţi în cadrul acestui proiect, la care lucrările au început de câteva luni.

Astfel, străzile din satul Bercea s-au pietruit în totalitate, iar – la Sânta Maria, 80% dintre uliţe s-au pietruit, urmând ca în perioada imediat următoare să fie finalizat acest proces.

În zilele trecute s-a lucrat la pietruirea drumului comunal până la Sânta Maria, iar dacă timpul va permite, în acest final de an, se va turna şi primul strat de asfalt pe anumite porţiuni.

“S-a pietruit în totalitate satul Bercea,  cam 80% din Sântămărie, dar se lucreză şi pe drumul comunal, până la Sânta Maria. Anul acesta se va termina pietruirea drumurilor, iar dacă timpul va permite se va turna şi primul strat de asfalt până la intrare în Sânta Maria”, ne-a informat primarul comunei, Cornel Lung.

Lucrările vor continua la începutul anului 2020, acest proiect urmând să fie finalizat până în toamna anului următor.

“Lucrările vor înainta din primele luni ale anului, dar speră ca şi vremea să ţină cu noi. Întreaga lucrare ar urma să se finalizeze până în toamna anului 2020. Este cel mai mare proiect de infrastructură din comuna noastră, iar oamenii sunt bucuroşi pentru că vor avea asfalt în sate, ceea ce unii poate nici nu mai sperau. Oamenii vor ca totul să se realizeze într-un timp cât mai scurt, dar astfel de lucrări de anvergură nu se pot face de pe o zi pe alta, deoarece şantierul este destul de mare”, ne-a declarat primarul.

Amănunte pe acest subiect puteţi vedea şi în suplimentul Ştiri din Sălaj, care a apărut împreună cu ziarul Sportul Sălăjean.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj