Connect with us

BASCHET

FOTO. Cupa Lyceum şi-a desemnat câştigătorii


Competiţia organizată şi finanţată de DJST Sălaj s-a desfăşurat la trei discipline sportive, iar întrecerile s-au desfăşurat în perioada 12 – 27 noiembrie. API Zalău şi CNSB Şimleu Silvaniei au câştigat întrecerile de volei, Liceul din Crasna a dominat competiţiile de handbal, în timp ce la baschet s-au impus echipele Liceului Pedagogic Zalău şi CNS Zalău


Cupa Lyceum este una dintre competiţiile tradiţionale ale judeţului, iar Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sălaj a dus tradiţia mai departe şi în acest an. În parteneriat cu ISJ Sălaj, DJST a organizat în perioada 12 – 27 noiembrie, ediţia a XXVI-a a competiţiei rezervate elevilor din ciclul liceal. Şi în acest an, organizatorii au propus întreceri la trei discipline sportive, baschet, volei şi handbal, atât la fete, cât şi la băieţi. Nu mai puţin de 28 de echipe s-au înscris, estimând participarea activă la sport a peste 450 de elevi.

Prima competiţie a fost întrecerea de volei fete acolo unde echipa Colegiului Tehnic “Alesandru Papiu Ilarian” a triumfat. La volei băieţi, echipa Colegiului Naţional “Simion Bărnuţiu” Şimleu Silvaniei a fost cea mai bună.

Au urmat întrecerile de handbal, acolo unde echipele Liceului Tehnologic “Cserey Goga” din Crasna au dominat, atât la fete, cât şi la băieţi, clasându-se pe locul 1 la ambele categorii.

Cupa Lyceum din acest an s-a încheiat cu întrecerile de baschet, acolo unde au triumfat echipa Liceului Pedagogic “Gheorghe Şincai” la fete, respectiv echipa Colegiului Naţional Silvania la băieţi.

La finele fiecărei întreceri, DJST Sălaj a acordat premii constând în diplome, cupe şi tricouri pentru primele trei clasate. Bugetul DJST Sălaj pentru organizarea şi finanţarea acţiunii “Cupa Lyceum – Sălajul în mişcare” a fost de 3.000 de lei.

“Ne bucurăm că am reuşit să derulăm în condiţii foarte bune acest important eveniment sportiv la trei discipline importante şi cu tradiţie în sportul românesc, chiar dacă bugetul pentru organizare şi premii nu a fost unul foarte mare. Am reuşit să compensăm cu resurse umane importante aşa cum sunt cadrele didactice de educaţie fizică şi sport, care ne-au sprijinit în modul de organizare. De asemenea arbitrii care ne-au ajutat necondiţionat şi fără a fi remuneraţi cu vreo sumă de bani şi nu în ultimul rând, asistenţa medicală asigurată de cabinetul medical al doamnei doctor Hodiş de la API Zalău. Pe această cale aş dori să mulţumesc pentru buna colaborare Inspectoratului Şcolar Sălaj, liceelor care au găzduit cele şase întreceri sportive, presei de specialitate care a promovat şi a popularizat această acţiune sportivă, arbitrilor care ne-au sprijinit în organizare şi nu în ultimul rând domanei doctor Hodiş pentru susţinerea din punct de vedere a asigurării medicale pe tot parcursul acţiunii şi tuturor care au luat parte la această reuşită activitate sportivă. Fiind o competiţie de masă destinată elevilor care nu sunt legitimaţi la cluburi sportive de performanţă de pe raza judeţului Sălaj, aş dori să aduc felicitări tuturor elevilor participanţi, celor care au câştigat şi celor care nu au câştigat pentru că, până la urmă, toţi elevii angrenaţi în competiţie trebuie consideraţi câştigători doar prin simplul fapt că s-au înscris şi au participat, nefiind important locul ocupat la finalul concursului sportiv”, a declarat Adrian Fărcaş, director executiv DJST Sălaj.

 


Clasamentele finale de la Cupa Lyceum 2019:

Volei fete:

Locul 1 – API Zalău

Locul 2 – CNSB Şimleu Silvaniei

Locul 3 – Liceul Pedagogic Zalău

Volei băieţi

Locul 1 – CNSB Şimleu Silvaniei

Locul 2 – API Zalău

Locul 3 – CNS Zalău

Handbal fete

Locul 1 – Liceul Tehnologic “Cserey Goga” Crasna

Locul 2 – CNSB Şimleu Silvaniei

Locul 3 – Liceul Pedagogic Zalău

Handbal băieţi

Locul 1 – Liceul Tehnologic “Cserey Goga” Crasna

Locul 2 – CNSB Simleu Şilvaniei

Locul 3 – Liceul Sportiv “Avram Iancu” Zalău

Baschet fete

Locul 1 – Liceul Pedagogic Zalău

Locul 2 – CNS Zalău

Locul 3 – API Zalău

Baschet băieţi

Locul 1 – CNS Zalău

Locul 2 – API Zalău

Locul 3 – Liceul Pedagogic Zalău


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in BASCHET