Connect with us

DIVERSE

Tadici a reacţionat după jocul modest al Naţionalei de la Campionatul Mondial


M-a dezamăgit evoluţia echipei. Handbalul românesc nu înseamnă doar Cristina Neagu”, a spus fostul selecţioner


Naţionala de handbal feminin participă în această perioadă la Campionatul Mondial din Japonia, acolo unde are o evoluţie sub aşteptări. În chiar primul joc, “tricolorele” au fost surclasate de Spania, meci pe care România l-a pierdut la o diferenţă de 15 goluri (31 – 16).

A urmat o victorie oarecum normală cu Senegal, obţinută la o diferenţă de 5 goluri, (scor 29 – 24), iar marţi, la orele amiezii, “tricolorele” au bifat şi al doilea succes, cu modesta naţională din Kazakhstan.

A fost însă un succes cu multe emoţii, iar România a reuşit să învingă doar la o diferenţă de două goluri o echipă pe care au surclasat-o toate formaţiile din grupă.

România a avut momente când a jucat sub orice critică, astfel că în minutul 59, scorul arăta surprinzător 21 – 20! Kazakhstan a avut şansa să egaleze, dar a pierdut mingea la penultimul atac, astfel că selecţionata antrenată de Tomas Ryde a scăpat în cele din urmă de emoţii şi în ultimele secunde a făcut 22 – 20.

Evoluţia de la Mondial, cât mai ales rezultatul cu Spania l-au dezamăgit şi pe Gheorghe Tadici, fostul selecţioner, care în 2005 a reuşit să obţină argintul la Mondialul din Rusia.

“M-a dezamăgit evoluţia echipei şi mai ales rezultatul cu Spania. Spania ne-a dominat clar, dar a fost de necrezut şi jocul nostru din partida cu Kazakhstan, cât mai ales diferenţa mică de scor. Acum sunt foarte importante cele două jocuri cu Muntenegru şi Ungaria. Cel puţin unul dintre ele trebuie câştigat, fiindcă altfel ar fi pus în pericol obiectivul. Ar fi un eşec dacă nu am prinde primele trei locuri din grupă”, ne-a declarat Gheorghe Tadici.

În jocul cu modesta Kazakhstan, selecţionerul Tomas Ryde a menajat-o pe Cristina Neagu pentru dificilul meci de miercuri cu Muntenegru.

“Handbalul românesc nu înseamnă doar Cristina Neagu. Handbalul românesc înseamnă echipa. Neagu nu poate să joace singură, ea să paseze, să arunce şi să de-a goluri. România poate să pună probleme atât naţionalei din Muntenegru, cât şi Ungariei, dar jucătoarele trebuie să se adune şi să se mobilizeze. Trebuie să anihileze în primul rând extremele”, a mai spus Tadici.

După victoria cu Kazakhstan, România a urcat pe locul 3 în grupă şi mai are de jucat cu Muntenegru (mâine, ora 08:00) şi cu Ungaria (vineri, ora 12:00). Dacă se clasează pe primele trei locuri din grupă, România intră într-una din cele două grupe principale, unde va mai juca trei meciuri. În cazul în care se va clasa în primele două echipe ale grupei principale, România ajunge în semifinale.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVERSE