Connect with us

Ştiri din Sălaj

Toate detaliile despre Târgul de Crăciun organizat de primărie în parcarea de la noul mall


În cadrul conferinţei de luni, 2 decembrie, organizată la sediul Primăriei Zalău, edilul Ionel Ciunt a oferit publicităţii toate detaliile despre organizarea Târgului de Crăciun în parcarea noului centru comercial Zalău Value Center în perioada 14 Decembrie – 5 ianuarie 2020.


Târgul de Crăciun dedicat producătorilor autohtoni

“Ne străduim şi vom organiza un târg de Crăciun anul acesta în perioada 14 decembrie – 3 ianuarie, în parcarea centrului comercial Zalău Value Center.

Această ediţie este dedicată în special producătorilor locali, cei din Zalău şi din Sălaj. Am avut trei solicitări din afara judeţului şi din lipsa spaţiului pe care îl avem la dispoziţie, cererile respective au fost respinse.”

a declarat edilul Zalăului, Ionel Ciunt.

Niciun producător local nu a fost refuzat

“Onorăm toate solicitările pe care le-au făcut producătorii noştri din Sălaj şi din Zalău. Sunt 30 de cereri înregistrate la noi, 3 dintre ele au fost din afara judeţului şi au fost respinse.

Au rămas 27 de solicitări din care 7 se referă la comercianţi de brazi şi cozonaci secuieşti, care au standurile lor şi nu e nevoie să le punem la dispoziţie căsuţele sau corturi. Au rămas 20 de producători care au nevoie de căsuţă sau de cort.

Pentru că nu am găsit decât 10 căsuţe de închiriat, am apreciat că, căsuţele să fie alocate celor care comercializează şi produc produse de patiserie, prăjitură, produse apicole, vin fiert şi sucuri, care sunt 10 astfel de producători.

Iar pentru ceilalţi 10 care comercializează ornamente de Crăciun, lavandă şi cei doi artişti plastici, lor le vom pune la dispoziţie cele 10 corturi ale Primăriei pe care le vom monta în spaţiul respectiv.” 

a declarat primarul Ionel Ciunt.

Primăria Zalău a pus preţuri mici pentru închirierea spaţiilor

“Legat de preţuri, la căsuţă preţul de închiriere este de 8 lei pe mp/zi, iar la cort 5 lei pe mp/zi. Practic pe toată perioada târgului cei care vor beneficia de căsuţe vor plăti 35 de lei/zi, iar cei care vor beneficia de corturi vor plăti în jur de 25-30 de lei/zi.

O să-i invităm pe cei pe care i-am amintit aici, o să avem o discuţie cu dânşii, iar în măsura în care nu vom cădea de acord cu căsuţele, le vom scoate la licitaţie. S-ar putea să nu fie nevoie de licitaţie şi să ne înţelegem cu toţii şi pe ei îi lăsăm să convină care unde primesc locuri.”

a declarat edilul.

Trei zile de spectacole, concerte de colinzi şi voie bună

“În toată această perioadă avem şi trei zile de spectacole şi concerte de colinde.

În data de 15 decembrie, de la ora 15.30, va avea loc un spectacol de colinde susţinut de Ansamblul Artistic Profesionist Porolissum, Ansamblul Folcloric Columna şi Fanfara Promenada Zalău.  

În data de 19 decembrie, de la 17.00, Liceul de Artă Ioan Sima va fi prezent cu un grup de 50 de elevi care vor susţine un spectacol specific sărbătorilor de iarnă. 

În data de 20 decembrie, de la ora 16.00, va fi prezent cu un concert de colinde Liceul Ortodox Sfântul Nicolae din Zalău, Clubul Copiilor Şimleu Silvaniei şi Liceul Reformat Wesselenyi Zalău.

Acestea sunt tipurile de activităţi pe care le vom desfăşura în locaţia unde organizăm Târgul de Crăciun.”

a spus primarul Ionel Ciunt.

Copii, colindătorii, veteranii de război, nevoiaşii şi persoanele aflate în dificultate vor primii cadouri

“Primăria Zalău a pregătit pentru colindători, copii, veterani de război, persoanele nevoiaşe sau aflate în dificultate, 3.400 de pachete în valoare totală de 121.300 lei. În această sumă este inclusă şi suma de 16.000 lei, cheltuiala cu Târgul de Crăciun.

Suntem într-un proiect cu Episcopia Sălajului şi avem pregătite 500 de pachete pentru colindători. E un proiect care este deja la a III-a ediţie <Biserica, tinerii şi colindele>.

Avem de asemenea 1.000 de pachete pregătite pentru elevii din unităţile de învăţământ din Municipiul Zalău, elevi care în baza unui program vor fi prezenţi în sala Avram Iancu. 

Alte 350 de pachete vor merge la colindătorii din Parohiile – Greco-Catolică, Sfânta Familie, Sfântul Petru şi Sfântul Pavel. Îi mai aşteptăm să ne colinde Consiliul Local al Tinerilor.”

a declarat edilul.

De revelion, zălăuanii se vor bucura de un foc de artificii 

“Pentru Revelion am pregătit un foc de artificii, care vor fi aprinse din Parcul Central. Cei care doresc să vadă acest spectacol, care va dura 10-15 minute de artificii, sunt invitaţi pe platoul din faţa Prefecturii.”

a declarat primarul Ionel Ciunt.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Ştiri din Sălaj