Connect with us

Ştiri din Sălaj

FOTO. Ziua Naţională a României sărbătorită la Şimleu Silvaniei


Ziua Națională a României a fost marcată în orașul Şimleu Silvaniei prin parade militare cu tehnică și trupe.  Evenimentele de la Şimleu au avut loc duminică, 1 Decembrie,  începând cu ora 09.00. 


Activitățile au fost organizate cu sprijinul Consiliului Județean Sălaj, Primăriei Orașului Şimleu Silvaniei și a structurilor Ministerului Apărării Naționale și Ministerului Afacerilor Interne.

Primarul oraşului de sub Măgură, Septimiu Ţurcaş a spus în cuvântul său că, fiecare naţie are o zi în care “sentimentul de recunoştinţă se transformă în bucurie”

“Pentru noi românii, ziua de 1 Decembrie, este ziua în care ne aplecăm cu recunoştinţă în faţa tuturor acelora care au luptat pentru ca astăzi, noi românii să fim liberi; în faţa tuturor acelora care au luptat ca naţiunea română să fie una aproape întreagă.

Şi când spun aproape întreagă, mă uit la Iuliu Maniu şi la harta Românie Mari pe care o am în faţa mea şi din păcate încă naţiunea română are o bucăţică care nu este în România. Este momentul în care trebuie să ne aplecăm cu respect în faţa eroilor noştri care nu mai sunt printre noi şi în faţa eroilor noştri care sunt printre noi, care mare majoritate sunt necunoscuţi.

Şi prin tot ceea ce ei fac dea lungul timpului, dea lungul anilor, fac ca oamenii care trăiesc în jurul lor să aibă o viaţă mai frumoasă.

Vreau să mulţumesc cu această ocazie tuturor şimleuanilor care se implică activ în oraşul nostru şi ne ajută pentru a creea un comfort din ce în ce mai bun.

Vreau să vă doresc tuturor, în această zi însemnată, să fiţi sănătoşi, să aveţi parte de oameni buni alături şi să petreceţi sărbătorile cae urmează aşa cum se cuvine, în stilul nostru românesc, alături de oamenii dragi. 

La mulţi ani România

La mulţi ani Şimleu“, a spus edilul oraşului Şimleu Silvaniei.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Ştiri din Sălaj