Connect with us

Ştiri din Sălaj

Exemplu de devotament. Primarul Jiboului vine la serviciu chiar și când e în concediu medical!


Dan Ghiurco a suferit recent o ruptură de tendon la mâna dreaptă, care a necesitat şi o intervenţie chirurgicală la o clinică din Cluj-Napoca. Deşi medicii i-au prescris o pauză de câteva săptămâni, edilul oraşului de pe Someş şi-a băgat concediul medical în buzunar şi a venit la serviciu zilnic. “Există multe probleme de rezolvat, nu puteam lipsi, nu puteam sta de-o parte”, a spus primarul Jiboului


Nu e o surpriză faptul că Dan Ghiurco se implică şi cu sufletul în bunul mers al activităţii de mai bine de trei ani şi jumătate depuse la Primăria oraşului Jibou. Drept dovadă stau lucrările derulate în ultima perioadă în micuţul oraş de pe malul Someşului, care în mandatul primarului Dan Ghiurco a suferit o mare schimbare în bine. Totodată, dovada vine şi de la oamenii din oraş, care i-au trecut pragul biroului de la Primărie şi pe care a încercat tot timpul să îi ajute şi să le ofere soluţiile cele mai bune.

Nu puteam să trecem cu vedea, gestul pe care l-a făcut acum edilul Jiboului, care şi-a neglijat viaţa personală pentru comunitatea locală…

Acum câteva săptămâni, Dan Ghiurco a suferit o ruptură de tendon la mâna dreaptă. Această problemă medicală a fost una destul de delicată, ce a necesitat şi o operaţie, la o clinică specializată din Cluj-Napoca. Primarul de Jibou a fost obligat să stea câteva zile la pat, după care doctorii i-au prescris o pauză din activitate. Altfel spus, primarul trebuia să intre în concediu medical timp de trei săptămâni.

Problemele de zi cu zi şi, mai ales, lucrările ce se derulează acum pe raza oraşului l-au determinat pe Dan Ghiurco să treacă peste cele spuse de medici. Astfel, şi în această perioadă îl găsim pe Dan Ghiurco în fotoliul de primar, dar şi în focul lucrărilor, ba la Grădiniţa Nr. 2, ba pe strada Castanelor, ba pe strada Tudor Vladimirescu.

“A fost destul de urât. Tendonul s-a rupt şi a trebuit prins cu ancore. Acum două săptămâni m-am operat, dar am stat doar câteva zile la spital. Acum sunt mai bine. Sunt cu mâna în gips, mâna legată de gât, dar mintea îmi este la muncă, la investiţii şi la ce avem de făcut în oraş. Sunt încă în concediu medical, dar m-am dus la serviciu în fiecare zi, fiindcă sunt multe probleme şi nu am putut lipsi, nu puteam sta de-o parte”, a spus Dan Ghiurco pentru Ştirile din Sălaj.

Primarul este fericit că cea mai importantă investiţie din oraş avansează cu paşi mari. Astfel, lucrările de la strada Tudor Vladimirescu şi strada Odorheiului sunt în grafic. Pe strada Tudor Vladimirescu, au fost daţi jos toţi stâlpii de beton de electricitate şi s-a eliberat artera principală. Totodată, funcţionează în subteran toate utilităţile, fibră optică, iluminat public, gaz. Toate utilităţile funcţionale sunt în subteran, iar toate branşamentele se află la limită de proprietate. S-au dat jos toţi stâlpii, firele şi au rămas doar stâlpii metalici de iluminat.

“S-a schimbat mult aspectul în zonă. Am terminat şi cu carosabilul. Mai avem din centru, de la sensul giratoriu până la Comat, cam 300 m. Lucrăm la trotuare şi, dacă vremea ţine cu noi, putem termina în acest an şi respectivul segment. În primăvară, mai rămân doar trotuarele de pe strada ce merge spre Someş-Odorhei”, a mai menţionat primarului Jiboului.

Dacă, totul merge bine, prin luna mai 2020, cea mai importantă arteră din oraş va fi una dintre cele mai modernă din judeţ!

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Ştiri din Sălaj