Connect with us

JUNIORI

Marius Lazăr, noul antrenor al naţionalei României de speranţe


Preşedintele Academiei de Volei „Lazăr Marius” Zalău va fi noul selecţioner al echipei Naţionale de speranţe la volei masculin începând din luna decembrie


În anul 2014 lua fiinţă Academia de Volei „Lazăr Marius” Zalău, la iniţiativa fostului voleibalist de la Elcond Zalău. Implicare, devotament şi multă muncă depusă la antrenamente a fost cheia către prima performanţă notabilă pentru „academicieni”. Astfel, la capătul sezonului 2018 – 2019, echipa de minivolei a Academiei a reuşit o clasare pe locul 4 la turneul final.

Acea performanţă, dar nu numai, a atras atenţia şi Federaţiei Române de Volei, iar cei responsabili s-au gândit la Marius Lazăr pentru varianta de antrenor al echipei naţionale a României la categoria de vârstă speranţe.

Astfel, ziarul nostru anunţa în exclusivitate prin intermediul ediţiei print de astăzi că cele două părţi au ajuns la un numitor comun, iar sălăjeanul va deveni selecţioner începând cu luna decembrie.

„Începând cu luna decembrie, voi fi numit antrenorul principal al echipei naţionale a României, grupa 2005 – 2006. Am primit confirmarea. Am vorbit de ceva vreme cu ei, dar a lipsit confirmarea oficială”, ne-a declarat Marius Lazăr, care aşteaptă cu nerăbdare să înceapă munca.

În luna decembrie, mai exact în perioada 10 – 19 decembrie, va avea loc şi o selecţie pentru lotul naţional la Complexul Olimpic de la Izvorani.

„Luna viitoare voi merge la Complexul Olimpic de la Izvorani timp de 10 zile, acolo unde se va strânge lotul lărgit. Va trebui să îi văd pe toţi jucătorii din ţară şi să fac o selecţie, iar din vară să intrăm în pregătire. În decembrie o să ştiu mai multe”, ne-a spus Marius Lazăr, după ce a fost numit antrenorul principal al Naţionalei de Speranţe.

Amintim faptul că Marius Cristian Lazăr (n. 16.06.1970) a început voleiul la CSS Constanţa, sub îndrumarea antrenorului Radu Miclea. Alături de gruparea constănţeană are în palmares titul de vicecampion naţional la juniori II în anul 1987. A urmat un sezon la CSS 2 Baia Mare, echipă alături de care a cucerit Campionatul Naţional la juniori în anul 1988, după care a făcut pasul la seniori la Explorări Baia Mare.

Fără doar şi poate, vârful carierei de voleibalist l-a petrecut în tricoul celor de la Elcond Zalău, câştigând de trei ori campionatul României, dar şi două Cupe ale României. În palmares mai are o Cupă a României câştigată cu Dinamo Bucureşti în sezonul 2000 – 2001.

Cariera de antrenor a început-o ca şi secund la Remat Zalău, ocupând acest post între anii 2007 – 2009. În anul 2014 şi-a luat „inima în dinţi” şi a deschis Academia de Volei „Lazăr Marius” care în prezent, după cum ne informează chiar Marius Lazăr, are 43 de copii legitimaţi la trei grupe de vârstă (minivolei, cadeţi şi speranţe).

Mai multe detalii, în ziarul Sportul Sălăjean din 27 noiembrie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in JUNIORI