Connect with us

Ştiri din Sălaj

Magia sărbătorilor de iarnă ajunge şi la poalele Meseşului


Administraţia locală a gândit un program special cu ocazia sărbătorilor de iarnă, iar în acest sens va fi organizat la Zalău un inedit Târg de Crăciun în parcarea noului centru comercial. Iar odată cu pornirea iluminatului festiv, oraşul va străluci mai tare ca niciodată


Dacă în anii trecuţi, în perioada sărbătorilor de iarnă aveam parte doar de iluminat festiv, anul acesta conducerea Primăriei Zalău vine cu suprize noi. În premieră se va organiza un super Târg de Crăciun, iar iluminatul festiv va fi spectaculos şi mult îmbunătăţit, ceea ce aliniază oraşul Zalău cu marile oraşe din ţară sau chiar din străinătate.

S-a semnat acordul între Primărie şi administratorul Zalău Value Center pentru organizarea Târgului de Crăciun

“Preocupările curente pe care le avem noi administraţia locală, în această perioadă este organizarea Târgului de Crăciun pe care în exclusivitate îl organizăm în parcarea noului centru comercial din oraş. În locaţia respectivă vom instala un minim de 10 căsuţe pentru producătorii locali. Vom organiza în fiecare zi, inclusiv concerte de colinde cu artişti de la Ansamblul Porolissum, da şi alte activităţi specifice sărbătorilor de crăciun. 

Invităm producătorii locali şi nu numai, pe toţi cei interesaţi să depună o solicitare la Primărie şi sperăm să putem să atribuim tuturor celor care solicită o căsuţă, un spaţiu adecvat pentru a participa la Târgul de Crăciun.”

a declarat viceprimarul Teodor Bălăjel pentru Ştirile din Sălaj.

Primăria Zalău a pregătit pentru zălăuani şi nu numai, un iluminat festiv spectaculos care va lumina tot oraşul. Principalele artere de circulaţie din oraş vor fi împodobite cu şiruri luminoase, figurine, dar şi în interiorul cartierelor magia sărbătorilor de iarnă va fi prezentă.

“O altă preocupare în această perioadă este să finalizăm iluminatul festiv pentru sărbătorile de iarnă. Ne-am propus ca la 1 Decembrie, odată cu ziua naţională să pornim iluminatul festiv. Ne-am pregătit cu tot ce înseamnă şiruri luminoase, figurine de diferite forme, mici, mari. Sperăm să venim şi anul acesta cu o soluţie de iluminat festiv cât mai pe placul cetăţenilor, cât mai agreată, avem şi noutăţi şi aşteptăm să fie o plăcere în oraş, un spectacol de lumină în perioada sărbătorilor de iarnă.”

ne spune vicele Bălăjel.

Viceprimarul Teodor Bălăjel explică de ce fântânile arteziene de pe bulevard au fost oprite şi puse în siguranţă.

“Am observa că în mediul on-line există o dezbatere, o preocupare în ceea ce priveşte fântânile arteziene realizate în zona Scala. Eu pot să vă informez că potrivit caietului de sarcini, conform caracteristicilor pe care le au aceste fântâni, mai ales instalaţiile hidraulice este nevoie să realizăm o protecţie minimală pe perioada de iarnă. Noi am golit tot circuitul hidraulic şi făntănile au intrat în procesul de conservare. Evident, am acoperit bazinele respective cu o structură din scâdură peste care am aplicat tabla necesară şi am considerat că este bine să venim cu nişte elemente decorative în zona respectivă, unde vom aşterne cetină de brad. Sper să fie o decoraţiune reuşită. Se impune această protecţie având în vedere solicitarea constructorului şi datele din cartea tehnică a fântânilor. Aceste fântâni o să fie repornite undeva în luna aprilie şi vor funcţiona până în luna octombrie.”

a conchis viceprimarul Zalăului, Teodor Bălăjel.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Ştiri din Sălaj