Connect with us

JUNIORI

FOTO. Cupa Lyceum şi-a desemnat câştigătorii la volei


Întrecerea băieţilor a fost câştigată de Colegiul Naţional “Simion Bărnuţiu” Şimleu Silvaniei, în timp ce la fete s-a impus echipa Colegiului Tehnic “A.P.I.” Zalău


Cupa Lyceum este o competiţie tradiţională destinată liceelor din Sălaj, iar în acest an, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Sălaj şi Asociaţiile Judeţene pe ramura de Sport Sălaj organizează ediţia cu numărul XXVI.

În cadrul competiţiei au loc întreceri de volei, handbal şi baschet, atât la fete, cât şi la băieţi. Să spunem că nu mai puţin de 12 licee vor participa la această ediţie, fiind 30 de echipe participante.

Ediţia a XXVI-a a Cupei Lyceum a debutat cu întrecerea feminină de volei, unde au participat cinci echipe. S-au făcut două grupe, după care patru echipe au avansat în semifinale. API Zalău a învins Liceul Pedagogic, în timp ce în cealaltă semifinală, CNSB Şimleu Silvaniei a învins CNS Zalău.

Marea finală de la volei fete a fost câştigată de echipe Colegiului Tehnic “Alesandru Papiu Ilarian” Zalău cu scorul de 2 – 0 (25 – 17, 25 – 17). Pe locul 3 s-a clasate Liceul Pedagogic Zalău, în timp ce pe locul 4 a fost CNS Zalău. Pe locul 5 s-a clasat Liceul Ortodox Zalău. “Felicitări tuturor elevelor participante şi cadrelor didactice de educaţie fizică şi sport care le-au pregătit pe fete pentru această importantă competiţie sportivă”, spunea Adrian Fărcaş – directorul DJST Sălaj, la finalul competiţiei.

Cupa Lyceum a continuat joi cu întrecerea băieţilor, tot la volei, competiţie în care au fost angrenate nouă licee (API Zalău, CNSB Şimleu Silvaniei, Liceul “Liviu Rebreanu” Hida, Liceul Ortodox Zalău, Liceul “Voievod Gelu” Zalău, Liceul Pedagogic ZAlău, CNS Zalău, Liceul Tehnologic Gâlgău şi Liceul “Mihai Viteazul” Zalău. Cele nouă echipe au fost împărţite în două grupe.

În urma desfăşurării partidelor, în finală, la fel cum s-a întâmplat şi la fete, au ajuns echipele de la Colegiul Tehnic “Alesandru Papiu Ilarian” Zalău şi Colegiul Naţional “Simion Bărnuţiu” Şimleu Silvaniei. De această dată, băieţii de la Şimleu au reuşit să se impună cu 2 – 0 (25 – 14, 25 – 18), “răzbunând” astfel eşecul  şimleuancelor.

În 19 noiembrie şi 21 noiembrie, de la ora 13.00, în sala de sport a Şcolii Gimnaziale “Corneliu Coposu” din Zalău vor avea întrecerile de handbal fete (4 echipe), respectiv băieţi (6 echipe), în timp ce întrecerile de baschet vor avea loc în 26 noiembrie la fete (3 echipe), respectiv 28 noiembrie la băieţi (3 echipe), în sala de sport de la CNS Zalău sau Liceul Pedagogic.

Mai multe detalii, în ziarul Sportul Sălăjean din 20 noiembrie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in JUNIORI