Connect with us

Ştiri din Sălaj

GEST NOBIL. Preoţii din Şimleu şi Zalău au donat sânge


Un grup de preoţi care slujesc în oraşele Şimlei Silvaniei şi Zalău au participat la o acţiune derulată de Episcopia Sălajului, în parteneriat cu Centrul de transfuzie Sanguină Sălaj şi au donat fiecare 450 ml de sânge. Este un gest nobil pentru care ne înclinăm în faţa lor, deşi nu este singura acţiune derulată de Epsicopia Sălajului. Pe lângă multele acţiuni sociale derulate regulat, amintim implicarea puternică a Episcopiei Sălajului prin donarea unor sume consistente în cadrul campaniei de strângere de fonduri pentru salvarea vieţii tânărului Florin Răcoare (20.000 lei) sau în cazul fetiţelor Raluca şi Ştefania. Cei aflaţi în nevoie au primit de la preoţi în urma acţiunii de donare 3,6 litri de sânge “divin”


În așteptarea Postului Nașterii Domnului, Episcopia Sălajului a inițiat în parteneriat cu Centrul de transfuzie sanguină din Zalău un proiect de conștientizare și implicare a credincioșilor în donarea de sânge.

Motivaţi că, la nivel național, numărul donatorilor este cu mult mai mic decât solicitările venite din partea spitatelor, iar pe de altă parte, acest gest este expresia unei iubiri autentice, prin care, oferi aproapelui sângele tău, conștient fiind că, în multe cazuri de boală și accidente cei suferinzi nu au o altă alternativă decât acest ajutor, venit din partea semenilor.

Oferind exemplul lor, preoții din Protopopiatul Șimleu Silvaniei au participat la acțiunea de donare de sânge desfășurată în data de 11 noiembrie de echipa mobilă a Centrului de transfuzie sanguină ce a avut loc la sediul Protopopiatului Ortodox din Șimleu Silvaniei.

De asemenea, preoții din Protopopiatul Zalău și-au oferit dragostea și sângele pentru aproapele lor, mobilizându-se pentru ca miercuri, 13 noiembrie, la Centrul de transfuzie sanguină din Zalău să doneze și ei, în speranța că gestul lor va fi apreciat și urmat de cât mai mulți dintre cei care se pregătesc să aștepte sărbătoarea Nașterii Domnului.

loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj