Connect with us

DIVIZIA A1

Volei Municipal Zalău obţine 3 puncte mari în deplasarea de la Gloria Buzău


Formaţia antrenată de Bogdan Tănase şi-a continuat seria pozitivă şi a trecut cu 3 – 0 de nou-promovata Gloria Buzău, o formaţie care deşi în vară a venit din liga secundă şi-a format un lot valoros cu care speră la o calificare în play-off


Perioadă bună pentru Volei Municipal Zalău, care are trei victorii consecutive, toate de 3 puncte. După ce a trecut de “U” Cluj şi Unirea Dej, gruparea de sub Meseş s-a impus şi într-o deplasare grea, la Gloria Buzău.

Deşi echipa adversă este o nou-promovată, Gloria are în lot jucători cu experienţă, fapt pentru care după 5 etape se afla pe locul 5, cu mari speranţe de calificare în play-off. În teren însă, vicecampioana României a fost net superioară, deşi nici în acest joc nu l-a avut la dispoziţie pe ridicătorul Cristian Bartha.

În debutul primului set, Gloria Buzău a fost la conducere, dar în rest, oaspeţii au fost cei care au condus ostilităţile La 6 – 10, gazdele au cerut time-out, iar nou-promovata a început să recupereze din handicap. Echipa pregătită de Răzvan Parpală a mai condus cu 18 – 17 şi 19 – 18, dar Zalăul a punctat de patru ori la rând şi scorul a devenit 19 – 22.  Acest avantaj s-a dovedit a fi decisiv, iar primul set a revenit vicecampioanei la 22 – 25.

În setul doi, Volei Municipal nu a mai acordat multe şanse adversarilor, reuşind să se desprindă din prima parte. La 2 – 7 gazdele au cerut time-out, dar cu toate acestea scorul a luat proporţii şi s-a făcut 7 – 15, când din nou, antrenorul gazdelor a cerut întreruperea jocului. În a doua parte a setului, lucrurile au stat mai bine pentru Gloria Buzău, care a recuperat din handicap şi s-a apropiat la 4 puncte. Nu s-a pus problema câştigătoarei în setul secund, deoarece Bogdan Tănase a cerut time-out, la 14 – 18, iar echipa sa a câştigat în final cu 20 – 25.

Volei Municipal a fost decisă să încheie rapid jocul de la Buzău şi în setul trei a defilat, încă de la început. 1 – 7, 3 – 10 şi 6 – 12 a fost scorul în prima parte a setului şi Zalăul a luat un avans consistent. Chiar dacă Gloria a revenit la două puncte (19 – 21), Volei Municipal nu a mai putut fi ajunsă şi setul s-a termiant la 20 – 25.

Gabriel Cherbeleaţă s-a remarcat în acest joc cu 14 puncte şi trei blocaje la fileu, urmat de Rogerio Mineiro, care a reuşit 11 puncte.

Pentru Volei Municipal Zalău urmează acum o perioadă mai lejeră, urmând ca următorul meci să îl susţină abia pe 30 noiembrie, când va juca pe teren propriu cu Explorări Baia Mare.

 

Gloria Buzău – CSVM Zalău 0 – 3 (-22, -20, -20)

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in DIVIZIA A1