Connect with us

LUPTE LIBERE

Luptătoarea Andreea Bulgăr, din nou pe podium la Cupa României


După ce a reuşit să câştige medalia de bronz la cadeţi, tânăra sportivă de la CSS Zalău a cucerit medalia de argint şi la competiţia rezervată categoriei de vârstă juniori!


Despre secţia de lupte libere se cunoaşte faptul că este una dintre cele mai prolifice de la CSS Zalău, iar asta o spun rezultatele reuşite de luptătorii pregătiţi de Gheorghe Panc, Ioan Pantea şi Ioan Călian.

La începutul lunii a avut loc Cupa României la cadeţi, competiţie în care cei de la CSS Zalău au obţinut două medalii de bronz, prin Andreea Bulgăr şi Cristian Cobe.

La finalul săptămânii a venit rândul juniorilor să intre în competiţie şi să se lupte pentru medalii.

Astfel, în perioada 8 – 10 noiembrie, la Putna s-a desfăşurat Cupa României, competiţie la care au participat şi luptătorii de la CSS Zalău.

Cel mai bun rezultat a fost reuşit de Andreea Bulgăr. Tânăra luptătoare a reuşit să se claseze pe locul II la categoria 73 kilograme, adjudecându-şi astfel medalia de argint, după ce, săptămâna trecută, la cadeţi a cucerit bronzul. În finală, sălăjeanca noastră a fost învinsă de Larisa Niţu – medaliată cu argint la Europenele de juniori.

“Aceste medalii sunt revenirea mea în acest sport, deoarece înainte cu câţiva ani am început să practic lupte libere, dar şcoala m-a împiedicat să continui. Pentru un sportiv, cea mai mare bucurie este să fie pe podium. Aplauze, felicitări şi strigăte, toate acestea fiind pentru mine. Am revenit de abia pe podium, după un an dificil, deoarece fiind o fire mai emotivă, m-am pierdut pe saltea şi emoţiile şi-au spus cuvântul. Dar, acum am prins curaj şi încep să-mi stăpânesc bine emoţiile şi se observă rezultatele. Am avut onoarea să lupt la Putna cu Larisa Niţu, o mare campioană pentru România noastră. Bineînţeles că am pierdut acel meci, dar bucuria a fost mult mai mare pentru că am cunoscut o asemenea persoană. Din păcate s-a încheiat anul competiţional, dar vom reveni în 2020 cu ambiţie, curaj şi foarte multe medalii”, a spus Andreea Bulgăr, pentru Sportul Sălăjean.

Din lotul sălăjenilor deplasat la Putna, Sergiu Pop a reuşit un loc 4 la categoria 65 kg, în timp ce Gabriel Săuca s-a clasat pe locul VII la categoria de greutate 125 kg.

“Încheiem anul competiţional cu rezultate bune la toate categoriile de vârstă fete şi băieţi. Felicitări copiilor pentru rezultate şi multă sănătate, mulţumiri părinţilor pentru susţinere şi implicare, conducerii CSS Zalău, Dorian Faur şi tuturor celor care au fost alături de noi şi ne susţin activitatea sportivă şi mulţumesc pentru tot ajutorul colegilor de catedră Ioan Pantea şi Ioan Călian”, a spus antrenorul Gheorghe Panc, cel care la finele săptămânii trecute şi-a aniversat onomastica.  A fost ultima competiţie din acest an pentru secţia de lupte libere de la CSS Zalău.

 

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 13 noiembrie.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in LUPTE LIBERE