Connect with us

HANDBAL

Dana Abed-Kader ratează Campionatul Mondial 


Handbalista nu a prins lotul de 18 jucătoare pentru Japonia din cauza unor probleme medicale


După evoluţiile foarte bune pe care le-a avut în acest sezon, Dana Abed-Kader a fost convocată în premieră la Naţionala de senioare, pentru o acţiune ce a avut loc luna trecută, la Cluj-Napoca.

Handbalista de la HC Zalău a fost inclusă şi în lotul lărgit de 28 de jucătoare pentru Campionatul Mondial din Japonia şi avea şanse mari să prindă turneul final.

Potrivit lui Gheorghe Tadici, cei doi selecţioneri ar fi dorit ca Dana Abed-Kader să fie în lotul de 18, dar din păcate, jucătoarea va rata Mondialul din cauza unor probleme medicale cu care se confruntă în ultima perioadă.

“Dana Abed-Kader are nişte probleme la tendonul lui Ahile şi are dureri insuportabile. Şi înaintea meciului cu Brăila ea a făcut perfuzii pentru a putea juca. Dacă nu avea aceste probleme, Abed-Kader era în lotul de 18 jucătoare pentru Campionatul Mondial din Japonia. Selecţionerii s-au interesat de starea sa de sănătate şi au întrebat-o dacă poată să amâne operaţia. În locul său se duce Băcăuanu, care a stat o lună şi jumătate, nu s-a antrenat, dar nici nu a jucat în campionat sau Liga Campionilor. Dacă se poate fără Chiper care nu a fost convocată deşi este sănătoasă tun şi joacă, de  ce nu s-ar putea şi fără Dana Abed-Kader” , ne-a declarat Gheorghe Tadici.

Dana Abed Kader ar putea deveni indisponibilă şi pentru HC Zalău, în cazul în care va trebui să se opereze.

“Va pleca în aceste zile să facă un consult amănunţit să vedem dacă trebuie să se opereze şi aşteptăm să vedem ce spun medicii. Dacă se opereză va rata contonamentul de iarnă şi va intra în circuit doar spre finalul lunii ianuarie, dacă lucrurile merg bine”, a spus Tadici.

Referitor la lotul României  care se va deplasa în Japonia, să spunem că nu se regăseşte nici zălăuanca Alina Czeczi, golghetera Ligii Naţionale din sezonul trecut, care şi ea era inclusă în lotul lărgit.

Lipsesc nume importante, jucătoare care erau într-o formă foarte bună, precum Laura Moisa (Chiper) şi Sorina Târcă.


Lotul de 18 jucătoare pentru Campionatul Mondial:

Portari: Diana Ciucă (Vâlcea), Denisa Dedu (CSM București), Yuliua Dumanska (Vâlcea)

Extreme stânga: Cristina Florica (Vâlcea), Ana Maria Iuganu (Gloria Buzău)

Interi stânga: Bianca Bazaliu (Corona), Cristina Neagu, Gabriela Perianu (ambele CSM București)

Centri: Eliza Buceschi, Cristina Laslo (ambele Corona), Laura Pristaviță (Gloria Bistrița), Mădălina Zamfirescu (Vâlcea)

Inter dreapta: Daria Bucur (Corona)

Extreme dreapta: Aneta Udrișitioiu (Dunărea Brăila), Sonia Seraficeanu (Minaur Baia Mare)

Pivoți: Raluca Băcăoanu (Vâlcea), Lorena Ostase (CSM Slatina), Crina Pintea (CSM București)


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL