Connect with us

Ştiri din Sălaj

Căminul din Sânmihaiu Almaşului a intrat într-un amplu proces de modernizare


Printr-un proiect din fonduri europene, a cărui valoare este de 1,1 milioane de lei, căminul din centrul comunal se va reabilita din temelii. Lucrările au început de săptămâna trecută, urmând să fie finalizate până în vara anului viitor


Centrul comunal din Sînmihaiu Almaşului are o altă faţă de câţiva ani, după ce sediul Primăriei s-a mutat în fosta cooperativă, o clădire care a fost modernizată şi reabilitată din temelii.

La doar câţiva zeci de metri de sediul primăriei se află căminul cultural, care şi el îşi va schimba faţa, odată ce vor fi finalizate lucrările de reabilitare şi modernizare.

Autorităţile locale au pus la cale un proiect prin fonduri europene, pentru ca această clădire să poată fi pusă la punct.

Astfel, s-a obţinut finanţare în valoarea de 1,1 milioane de lei, iar căminul din Sînmihaiu Almaşului a şi intrat într-un amplu proces de modernizare.

Startul lucrărilor s-a dat săptămâna trecută şi prima dată s-a început la acoperiş.

Sunt prevăzute reparaţii capitale la ”învelitoare”, interioare şi la băi, urmând să se lucreze şi partea de încălzire a clădirii.

În plus, proiectul prevede dotarea căminului cu mobilier şi scaune, dar şi montarea unui sistem modern de sonorizare.

”Lucrările au început de săptămâna trecută, iar acum se lucrează la partea de acoperiş şi la compartimentări. Sunt lucrări complexe, fiindcă se vor reface şi instalaţiile, iar începând de anul viitor, la Sînmihaiu Almaşului vom avea un cămin modern. Oamenii sunt încântaţi că facem această investiţie, deoarece în centrul comunal este nevoie de un cămin modern. Era şi nevoie de reabilitări, fiindcă la clădire nu s-a mai lucrat de mulţi ani”, ne-a declarat primarul Cornel Lung.

Termenul de execuţie a proiectului de reabilitare şi dotare a căminului cultural este de 12 luni.

 

Amănunte pe acest subiect puteţi vedea şi în suplimentul Ştiri din Sălaj, care a apărut miercuri,6 noiembrie, împreună cu ziarul Sportul Sălăjean.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj