Connect with us

Ştiri din Sălaj

Cercetat penal pentru că a condus băut prin Bihor


Un tânăr din comuna Sărmășag a fost prins de polițiștii bihoreni, în timp ce rula cu mașina pe raza municipiului Oradea, deşi sălăjeanul era “afumat” bine


Doi tineri au fost cercetați penal după ce au fost depistați în trafic de polițiștii bihoreni, în timp ce conduceau sub influența alcoolului.

Mai întâi, 4 noiembrie, la ora 20.50, la intersecția Drumului Județean 795 cu Drumul Județean 792/A, pe raza localității bihorene Tinca, polițiștii Secției Nr. 8 de Poliție Rurală Tinca au depistat în trafic un localnic de 27 de ani, în timp ce conducea o autoutilitară, având o concentrație alcoolică de 1,31 mg/l alcool pur în aerul expirat!?

Tt în aceeaşi seară, la ora 23.25, pe strada Uzinelor din municipiul Oradea, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Rutier au depistat în trafic un tânăr de 23 de ani, din comuna Sărmășag în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorilor auto le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și în ambele cazuri a fost întocmit dosar de cercetare penală.

 


Recomandări preventive adresate de Poliţia Română către conducătorii auto:

Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!

– Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!

– Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, ploaie abundentă, ninsoare sau ceaţă densă!

– Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident;

– Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice;

– Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi! Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri.

– Este chiar indicat să opriţi din când în când, pe parcursul traseului, pentru a vă destinde şi a vă reface forţele!

– Acordaţi un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacele de transport în comun sau a altor autovehicule!


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj