Connect with us

TENIS

Rezultate de excepţie pentru Cornel Florean şi Ioan Hodrea la „Turneul Campionilor”


Cei doi tenismeni de la CSM Zalău au făcut senzaţie la competiţia desfăşurată în judeţul Neamţ şi au reuşit victorii pe linie ce în final le-au adus marele trofeu. Cornel Florean s-a impus la categoria +50 de ani, în timp ce Hodrea a câştigat competiţia la +60 de ani. Mai mult, cei doi vor termina anul pe locul 1 la nivel naţional la categoriile lor de vârstă


Sfârşitul lunii octombrie şi începutul lunii noiembrie a coincis cu Masters-ul Naţional pentru Seniori +35 de ani. Competiţia de tenis de câmp a adunat la start cei mai buni opt sportivi de la fiecare categorie de vârstă şi s-a desfăşurat în oraşul Roman, judeţul Neamţ, sub egida Federaţiei Române de Tenis.

Judeţul Sălaj a avut doi reprezentanţi de seamă la această competiţie. Este vorba despre Cornel Florean la categoria +50 de ani şi Ioan Hodrea la categoria +60 de ani. După cum spuneam, la fiecare categorie au participat cei mai buni tenismeni din ţară conform clasamentului naţional, cei opt sportivi fiind împărţiţi în două grupe, acolo unde s-a jucat după sistemul fiecare cu fiecare.

Cornel Florean a făcut parte din Grupa A şi a făcut legea, reuşind să aibă un parcurs perfect. Mai mult, sălăjeanul nostru a câştigat toate meciurile în două seturi. La +60 de ani, Ioan Hodrea a făcut parte din Grupa B şi a reuşit aceeaşi performanţă ca şi conjudeţeanul său.

Astfel, cei doi sălăjeni au avansat în faza următoare a competiţiei, adică în semifinale. Ioan Hodrea a trecut în două seturi de Mihai Geantă pentru a avansa în marea finală, acolo unde îl aştepta favoritul numărul 1 al competiţiei şi totodată liderul naţional la +60 de ani.

Doar că toate acestea au rămas la stadiul de statistici, deoarece în teren, Hodrea a făcut legea şi a câştigat marea finală în două seturi, scor 6 – 2, 6 – 0. Prin această victorie, Hodrea a urcat pe locul 1 la nivel naţional, poziţie pe care va încheia anul. Sălăjeanul nostru fiind cel mai bun tenismen din ţară la categoria +60 de ani.

În finală a ajuns şi Cornel Florean, care şi-a respectat blazonul şi statutul de favorit principal şi a trecut la pas de Cristinel Lungu, scor 6 – 3, 6 – 0 şi sălăjeanul nostru şi-a adjudecat marele trofeu. Astfel, şi Florean va încheia anul 2019 pe locul 1 în clasamentul naţional. Este pentru a doua oară când tenismenul de la CSM Zalău reuşeşte să câştige „Turneul Campionilor”, după ce a izbutit aceeaşi performanţă şi în 2017.

„Rezultatele obţinute de Cornel Florean şi Ioan Hodrea sunt unele de excepţie, având în vedere că la toate categoriile au participat cei mai buni opt jucători din ţară. Faptul că ei au reuşit să câştige de o manieră categorică este un fapt îmbucurător şi care arată că la Zalău se joacă tenis şi se, hai să zicem, să face performanţă. Ţinând cont de rezultate, de participarea noastră la turnee, tenisul face cinste Zalăului şi Sălajului, atât prin participare, cât şi prin rezultate. În numele Asociaţiei Tenismenilor Veterani, mulţumim celor care sunt alături de noi şi încearcă să ne creeze condiţii. Poate vom primi şi răsplata şi vom putea beneficia de anumite facilităţi pentru pregătirea în vederea participării la alte competiţii naţionale şi internaţionale. Îmbucurător este faptul că cei doi vor termina pe prima poziţie la categoriile lor de vârstă la nivel naţional, acest fapt încununează efortul pe care cei doi l-au făcut în acest an”, ne-a declarat Ioan Leitan, cel care i-a îndrumat spre acest sport pe cei doi sportivi.

loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in TENIS