Connect with us

Ştiri din Sălaj

Liceul de Artă Ioan Sima din Zalău, prezent la Conferinţa educaţională SuperTech

Elevi și cadre didactice de la Liceul de Artă Ioan Sima Zalău au avut parte de un weekend minunat în zilele de 2 şi 3 noiembrie. Pe de o parte, cadre didactice din liceu au participat la Conferința pe teme de educație – SuperTeach Cluj-Napoca, unde au avut parte de o experiență minunată, iar pe de altă parte, elevul Kiraly Mark, din clasa a XII-a secţia pian, prof. Vid Mădălina, a obținut Mențiune la Concursul Internațional pentru tineri pianiști, desfășurat în aceiaşi perioadă la Constanța.

Directorul Liceului de Artă “Ioan Sima” Zalău, profesorul Titus Câmpean a declarat pentru Ştiri din Sălaj că:

“În perioada 2 -3 noiembrie 2019 la Cluj-Napoca s-a desfăşurat Conferinţa Naţională SuperTeach, pe teme legate de educaţie. La această conferinţă, printre mulţi alţi profesori aproximativ 1300 de cadre didactice, Liceul de Artă a fost reprezentat de 7 cadre didactice împreună cu subsemnatul. În cadrul acestei conferinţe au fost prezentate o serie de probleme actuale ale învăţământului românesc, dar au fost identificate şi soluţii pentru rezolvarea acestor probleme. A fost un bun prilej de socializare cu celelalte cadre didactice din ţară, am împărtăşit experienţe personale şi am avut parte de prezentări ale unor oameni care au tangenţă cu sistemul educaţional. Ne dorim cu toţii să trăim într-o societate cât se poate de normală, cu un sistem de educaţie foarte bine ancorat în realităţile actuale în care trăim şi să cunoaştem cât se poate de bine particularităţile elevului din secolul XXI. Practic asta s-a dorit în cadrul acestei conferinţe. În a doua zi fiecare cadru didactic a avut ocazia să participe la fel de fel de workshop-uri. Această prezenţă a fost un câştig pentru cadrele didactice şi considerăm că va fi un plus de calitate pe care colegii mei îl vor aduce în stilul de predare la orele dumnealor.” 

Cireaşa de pe tort a venit de la elevul Kiraly Mark care a obţinut o menţine la un Concurs internaţional de pian organizat la Constanţa

“Tot în acest weekend la Constanţa, un elev de-al nostru Kiraly Mark ne-a reprezentat cu cinste liceul, reuşind să se impună, obţinând în acest sens o menţiune la Concursul internaţional de interpretare pianistică. Juriul a fost alcătuit din personalităţi marcante a vieţii culturale româneşti. Printre aceste personalităţi s-au regăsit şi solişti-instrumentişti, pianişti de seamnă care au apreciat prestaţia elevului nostru. Este un premiu valoros cu care ne lăudăm, motiv pentru care adresez felicitări în primul rând elevului Kiraly Mark şi în egală măsură doamnei profesoare Mădălina Vid, care se îngrijeşte de pregătirea, planul profesional şi artistic a elevului mai sus amintit.”

a declarat pentru Ştiri din Sălaj, directorul Liceului de Artă, Titus Câmpean.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj