Connect with us

Ştiri din Sălaj

Guvernul Orban amână decizia de a creşte salariul minim


Potrivit proaspătului prim-ministru liberal, decizia privind creşterea salariului minim se va face doar pe baza unei analize a efectelor, a anunţat Ludovic Orban în prima şedinţa de guvern


Premierul Ludovic Orban a declarat, marţi, 5 noiembrie, că Executivul va lua o decizie în privinţa creşterii salariului minim în urma unei analize a efectelor acestei măsuri. Analiza va avea la bază indicatori economici obiectivi stabiliţi şi în urma consultării cu partenerii sociali, patronate, sindicate şi societate civilă.

“Vrem să luăm decizia pe baza unor indicatori economici care sunt obiectivi, pe baza unei analize foarte serioase a efectelor creşterii salariului minim şi, evident, cu consultarea partenerilor sociali, patronate, sindicate, societate civilă”, a spus Ludovic Orban, la Palatul Victoria.

Un proiect de majorare a salariului minim brut începând de la 1 ianuarie 2020 a fost discutat, luni, 4 noiembrie, în primă lectură, la ultima şedinţă a Guvernului condus de Viorica Dăncilă.

Fostul premier a precizat că se are în vedere “creşterea salariului minim, începând de anul viitor, la 2.262 de lei, iar pentru angajaţii cu studii superioare şi vechime de cel puţin un an (…) la 2.620 de lei/lunar”.

“Este o măsură cu puternic impact social, în condiţiile în care, în prezent, sunt încadraţi peste 1,4 milioane de angajaţi cu salariul minim. Asupra acestui proiect am avut consultări cu reprezentanţii patronatelor şi sindicatelor, în cadrul Consiliului Naţional Tripartit, şi a fost supus analizei Consiliului Economic şi Social”.

 Viorica Dăncilă

Premierul demis a adăugat că măsura avută în vedere este, în opinia sa “justă şi corectă social”.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj