Connect with us

Ştiri din Sălaj

Primăria Jibou construieşte locuinţe ANL pentru medici şi profesori


Administraţia locală din Jibou condusă de primarul Dan Ghiurco are un proiect inedit pentru medicii şi cadrele didactice din oraş


Primarul Jiboului – Dan Ghiurco – a depus un proiect pentru construirea a două blocuri ANL, oferind astfel o facilitate în plus tinerilor angajaţi din sistemul de sănătate şi educaţie, să rămână în oraşul Jibou şi să nu fie nevoiţi să emigreze în altă parte.

“Am depus în primăvara anului 2018 la Agenţia Naţională de Locuinţe, documentaţia aferentă pentru solicitarea de construcţii locuinţe pentru tinerii specialişti din sănătate şi învăţământ. În paralel cu solicitarea aceasta, am clarificat situaţia juridică a terenului. Construcţia urmează să fie făcută în cartierul Garoafelor pe un teren situat în propiere de Şcoala Generală Lucian Blaga. Era un teren impropriu, plin de garaje şi neîntreţinut, iar imaginea nu era cea mai bună”.

primarul oraşului Jibou – Dan Ghiurco

PNL-iştii acuzaţi că dezinformează jibouanii

“Adversarii noştri politici au aruncat în spaţiul public o minciună, un FAKE NEWS ordinar, cum că primarul vrea să facă blocuri pentru rromi, ceea ce este total neadevărat şi josnic. Acestea sunt armele cu care lucrează, cu fake news-uri şi cu dezinformări ca să-şi atragă capital electoral”, a punctat primarul Jiboului.

Lucrările la cele două blocuri ANL încep în primăvara lui 2020

Dacă totul va merge cum trebuie, lucrările vor începe în primăvara anului viitor.

Primarul Dan Ghiurco spune că noua investiţie prevede 32 de unităţi locative, parcări, dar şi spaţii verzi.

“După ultima vizită a preşedintelui ANL de acum trei săptămâni la Jibou, proiectul se află pe lista sinteză. Dacă lucrurile merg bine şi nu apar sincope, din primăvară ar trebui să înceapă la construcţia blocurilor ANL. Proiectul de solicitare prevede 32 de unităţi locative. Două blocuri cu parter şi 3 etaje, adică câte 16 apartamente în fiecare bloc. Vor fi construite spaţii de parcare şi spaţii verzi. Noi am demolat acolo 50 de garaje din cartierul Garoafelor, am eliberat terenul şi l-am pregătit pentru a fi predat Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe. Urmează ca în perioada următoare să predăm amplasamentul celor de la ANL şi semnarea contractului de finanţare”, a mai spus edilul oraşului de pe Someş pentru Ştirile din Sălaj.

.

Peste 50 de solicitări depuse la primărie pentru locuinţele ANL

“Noi am cerut anul trecut atât unităţilor şcolare, cât şi unităţii medicale – Spitalul Orăşenesc Jibou, i-am informat şi le-am cerut celor interesaţi, profesori, învăţători, asistenţi medicali, medici, să depună la Primăria Jibou o cerere, procedură prin care noi să încercăm să cuantificăm care ar fi nivelul solicitărilor. Astăzi avem peste 50 de solicitări, cereri depuse”, a conchis primarul oraşului Jibou.

Amănunte pe acest subiect puteţi vedea şi în suplimentul Ştiri din Sălaj, care va apărea miercuri, 6 noiembrie, împreună cu ziarul Sportul Sălăjean.

 

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj