Connect with us

Ştiri din Sălaj

Kelemen Hunor candidatul UDMR la prezidenţiale vine în campanie electorală în Sălaj

Preşedintele UDMR, deputatul Kelemen Hunor are programată o vizită în judeţul Sălaj, la data de 8 noiembrie vineri şi va vizita comunităţile maghiare din Zalău şi Crasna. La Zalău candidatul maghiar Kelemen Hunor va participa la o slujbă religioasă simbolică ce va avea loc la Biserica Reformată din centrul oraşul, începând cu ora 10:00, când se va pune şi piatra de temelie a noului Colegiu Reformat din Zalău. A doua acţiune a liderului UDMR va continua cu o deplasare la liceul din Crasna, la ora 16.00, unde se va întâlnii cu tinerii elevi maghiari şi se va discuta despre situaţia din învăţământ, de reforme şi de reorganizarea sistemului de învăţământ. Vizita lui Kelemn Hunor se va încheia la Casa de Cultură din Crasna, unde începând cu ora 17:00, are loc o şedinţă de partid la care sunt invitaţi toţi liderii UDMR din judeţ, dar şi simpatizanţi, alegători sau oameni simpli din comunitatea maghiară.

Colegiul Reformat va fi construit pe strada Cloşca nr. 27 în fosta clădire a Palatului Copiilor, iar iniţiatorul proiectului este Eparhia Reformată Piatra Craiului care speră să obţină finanţare atât de la Guvernul Ungar, cât şi de la Guvernul României. Noul Colegiu Reformat se va construi pe 4 nivele, va avea o capacitate de 600 de elevi şi va avea inclusiv o sală de sport în interior. l

Directorul Liceului Reformat Wesselenyi, Bara Lajos a declarat pentru Ştiri din Sălaj că:

“PUZ-ul a fost depus şi aprobat deja. Suntem în etapa de avizare pentur a obţine autorizaţia de construire. Proiectul nu este finalizat 100%. Eparhia Reformată Piatra Craiului este iniţiatorul proiectului care va găsi şi sursa de finanţare prin diferite proiecte, poate chiar european. 5.417 metri pătraţi este terenul, clădirea va fi construită pe patru nivele, inclusiv cu o sală de sport în interor. Lipsa ternului de sport a fost un neajuns pentru şcoala noastră. Şi parohiile şi protopopiatele reformate din judeţ sunt implicate în acest proiect. Deja au fost adunate resurse financiare din cadrul protopopiatului pentru demararea procedurilor de avizare. Este departe să discutăm despre mutare. Dacă reuşim până la primavară să ne mutăm în clădirea noastră unde am fost în incinta Colegiului API, în clădirea de lângă internatul şcolii.”

Preşedintele UDMR Sălaj, deputatul Sereş Deneş a declarat pentru Ştiri din Sălaj că:

“În 8 noiembrie domnul preşedinte Kelemen, candidatul nostru la prezidenţiale va fi prezent în Sălaj şi va participa la 2-3 acţiuni foarte importante. La Zalău se va aşeza piatra de temelie a noului Colegiu Reformat, la Crasna va avea loc o întâlnire cu elevii unde se va discuta despre sistemul de învăţământ, iar apoi la Casa de Cultură vom avea o adunare a activului de partid unde candidatul nostru va prezenta proiectul său şi va cere votul oamenilor.

De ce să-l voteze lumea pe Kelemen Hunor? Pentru că este un om politic foarte bine pregătit din toate punctele de vedere, este singurul candidat care şi-a exprimat o viziune faţă de dezvoltarea în perspectivă a României în ceea ce priveşte învăţământul, sănătatea, protecţia mediului, etc. Din punctul nostru de vedere este cel mai bun candidat, pentru că dânsul a avut singurul o viziune asupra acestor chestiuni. La restul candidaţilor nu am văzut nimic.” 

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj