Connect with us

Ştiri din Sălaj

Un nou proiect de anvergură în comuna Chieşd, aproape de finalizare!


Măreţul proiect de extindere a reţelei de apă şi canalizare din comuna Chieşd este finalizat în proporţie de 95%, iar de anul viitor toţi locuitorii comunei se vor putea bucura de această investiţie


Chieşdul intră în categoria comunelor selecte din Sălaj, având toate străzile şi uliţele asfaltate. Acest important proiect de infrastructură s-a finalizat în primăvara acestui an, odată ce au avansat şi lucrările de extindere a reţelei de apă şi canalizare. Practic, acesta este al doilea proiect de anvergură care se va finaliza anul viitor, când toţi locuitorii comunei se vor putea bucura de apă şi canalizare.

Prin PNDL 2, lucrările la reţeaua de apă şi canalizare au început în toamna anului 2017 şi au decurs foarte bine, în condiţiile în care lucrarea s-a realizat în proporţie de 95%.

”Proiectul are o valoare de 9,5 milioane de lei şi este realizat în proporţie de 95%. Până anul viitor se va finaliza. Acum se lucrează la branşamentele pentru fiecare gospodărie şi la bazinele pentru robineţi, care vor fi făcute la intersecţii. Fiecare instalaţie va fi verificată şi predată Companiei de Apă. Acest lucru mai durează, fiindcă mai avem şi celălalt proiect în asociere cu comuna Bocşa, care este puţin în întârziere şi se lucrează la proiectul tehnic. Acest proiect prevede introducerea apei şi canalizării în Colonia-Sighetu Silvaniei şi anumite capete de uliţe ce nu au fost cuprinse prima dată”, ne-a informat primarul Leontin Chiş.

Pentru ca totul să fie funcţional, mai sunt mici lucrări şi la staţia de epurare, care va funcţiona în parametri normali, având în vedere că există o cerere mare din partea populaţiei de a se racorda la reţeaua de apă şi canalizare.

”Staţia de epurare este montată, dar  datorită numărului de populaţie va mai trebui să montăm un modul. Oamenii abia aşteaptă să se finalizeze acest proiect şi dacă ar putea s-ar racorda şi mâine la reţea. Chiar nu am auzit pe nimeni să nu dorească”, a spus primarul.

După ce în mandatul său a făcut ca Chieşdul să fie printre puţinele comune cu toate străzile şi uliţele asfaltate, primarul Leontin Chiş se declară împlinit, mai ales că în comuna sa este pe cale să e finalizeze încă un măreţ proiect


”Este o realizare importantă să ai apă şi canalizare la sat. Această investiţie este aşteptată cu sufletul la gură de oameni, mai ales că în acest an am avut o situaţie catastrofală din punct de vedere a apei, însă s-a făcut un foraj şi s-a rezolvat deficitul de apă. Încer că fac toate eforturile ca anul viitor să fie funcţionabile apa şi canalizarea, iar atunci, infrastructura este rezolvată”.

Leontin Chiş – primarul comunei Chieşd


Amănunte pe acest subiect puteţi vedea şi în suplimentul Ştiri din Sălaj, care a apărut miercuri, 30 octombrie, împreună cu ziarul Sportul Sălăjean.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj