Connect with us

FOTBAL

Mutare surpriză în fotbalul juvenil din Sălaj


După ce în ultimii ani s-a ocupat de pregătirea grupelor de la Atletic, Ioan Dragomir a schimbat macazul în această toamnă şi a trecut de partea rivalei Viitorul. Tehnicianul  nu a plecat singur, astfel că a luat mai mulţi juniori, fapt ce a stârnit nemulţumiri la CS Atletic


Deşi este de un nivel scăzut, fotbalul juvenil din Sălaj este trăit cu multă pasiune, iar la mijloc este o rivalitate intensă. În trecut a fost între FC Zalău şi Viitorul Zalău, dar din 2013, rivalitatea s-a mutat între Viitorul şi Atletic.

Au fost multe jocuri aspre între cele două grupări, atât în teren, dar şi în afară, iar de-a lungul anilor au fost antrenori şi jucători care au lăsat Viitorul pentru Atletic, iar mai nou şi invers.

O astfel de situaţie s-a întâmplat chiar înainte de startul sezonului 2019 – 2020 în fotbalul juvenil, iar CS Atletic a rămas descoperită, după ce antrenorul Ioan Dragomir a plecat la Viitorul. Tehnicianul nu a plecat însă cu mâna goală şi a luat cu el mai mulţi juniori, care din această toamnă îmbracă tricoul rivalei lui Atletic.

”M-am hotărât să plec la Atletic şi aşa am considerat eu că este mai bine. A fost decizia mea să vin la Viitorul şi cred că la acest club există o perspectivă mai bună. În special pentru copii, consider că la Viitorul sunt mult mai multe şanse. M-au urmat şi aproximativ 10 – 12 copii, dar ei au venit pentru antrenor şi nu i-a interesat în mod special clubul. În primul rând Viitorul Zalău are infrastructură şi sunt condiţii excelente de pregătire a copiilor.Sunt multe alte aspecte care m-au făcut să renunţ la Atletic şi să vin aici”, ne-a declarat Ion Dragomir, cel care la Viitorul se va ocupa de pregătirea grupelor 2013 – 2014 şi 2011 – 2012.

După această plecare, cei de la Atletic s-au arătat nemulţumiţi de modul cum a procedat Ioan Dragomir. ”A plecat fără să ne anunţe din timp. Nici nu am apucat să discutăm cu părinţii. Oricum, activitatea clubului continuă deşi unii vorbesc prin oraş că noi ne vom desfiinţa, iar alţii îi îndrumă pe jucători spre Viitorul. Nu mi se pare normal cum a procedat domnul Dragomir. Putea să meargă liniştit la Viitorul, însă fără juniorii de la Atletic”, a spus cel mai experimentat antrenor de la Atletic, Claudiu Cornaci.

Ion Dragomir este primul antrenor care o lasă pe Atletic şi ajunge la Viitorul. În trecut, de la Viitorul au plecat spre Atletic antrenorii Laurean Flonta şi Alexandru Pop.

În urmă cu mai bine de 5 ani, o situaţie asemănătoare s-a întâmplat între FC Zalău şi Atletic, când antrenorul Gigi Gorga împreună cu două grupe de juniori au lăsat gruparea lui Ioan Morar şi au ajuns la clubul lui Paul Hodiş.

 Andrei Bene, noul antrenor de la Atletic

Rămasă descoperită după plecarea lui Ioan Dragomir împreună cu mai mulţi jucători la Viitorul,CS Atletic a trebuit să caute o altă soluţie. Conducere s-a orientat spre un antrenor tânăr, astfel că a apelat la Andrei Bene.

Originar din Ileanda, Andrei Bene a făcut facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul UBB Cluj şi a jucat fotbal la Ardealul Cluj, CS Ileanda, Lăpuşul Tg. Lăpuş  şi Dumbrava Gîlgău. Pentru o scurtă perioadă, Bene a fost şi în curtea celor de la SCM Zalău.

Andrei Bene se va ocupa de pregătirea grupelor 2013 – 2014 şi 2009 – 2010

CS Atletic a rămas şi fără director executiv

CS Atletic activează şi în acest sezon în Campionatul Naţional de juniori republicani, dar a avut intenţii clare de a juca şi la nivel de seniori, astfel că şi-a înscris o echipă în Liga a V-a. Gruparea condusă de Paul Hodiş s-a retras înainte de a debuta în competiţie, iar în cadrul clubului au apărut unele probleme.Astfel, Călin Puşcaş şi-a dat demisia din cadrul clubului, după ce în ultimii trei ani a ocupat funcţia de director executiv, dar s-a mai ocupat şi de selecţia juniorilor talentaţi.

Puşcaş a mai ocupat o funcţie de conducere şi la FC Zalău, în perioada 2013 – 2016.

 

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL