Connect with us

FOTBAL

CS Barcău a dat jos Şimleul din fotoliul de lider


Aproape 1.000 de iubitori ai “sportului rege” au aşteptat în zadar un succes în faţa vecinilor de la Nuşfalău. Până la urmă, dârzenia, ambiţia şi lupta pentru balon şi pentru cele trei puncte ale actorilor de pe teren au dus la o încleştare surdă în care nu s-a înscris deloc


În intenţia de a reveni în prim-plan, Sportul Şimleu a sunat în vară adunarea şi a adus acasă talentele, care în anii trecuţi au realizat rezultate în tricoul altor formaţii. Grosul s-a aflat la Nuşfalău, acolo de unde au fost “repatriaţi” portarul Paul Cosma, Marius Leitan, Olimpiu Ardelean, Daniel Gut, Codruţ Ardelean, Lazăr Zoltan şi Daniel Gut. Cam aceeaşi situaţie s-a întâmplat şi la juniori, acolo unde CS Barcău domină fotbalul sălăjean de mai bine de un deceniu! A venit momentul ca şi juniorii Şimleului să redevină o forţă. În faţa campioanei Sălajului, Sportul a făcut scor, marcând nu mai puţin de şapte goluri! Spectatorii care au asaltat cu mic şi mare tribunele Stadionului “Măgura” aşteptau un succes şi la seniori, pentru ca Silviu Crişan şi compania să se menţină în fotoliul de lider, cu atât mai mult cu cât pentru “alb-albaştri” urmează o etapă de pauză.

Pentru ca jucătorii să fie mai uniţi şi mai responsabili, conducerea Şimleului l-a numit pe banca tehnică pe unul dintre liderii din vestiar, e vorba de Codruţ Ardelean, nimeni altul decât golgheterul Ligii a IV-a, cel care va fi astfel jucător-antrenor secund! În derby-ul orgoliilor cu Nuşfalăul, începutul a arătat frumos pentru şimleuani, care în primul sfert de oră au avut vreo trei oportunităţi bune de a deschide scorul, prin Dănuţ Contraş (2) şi Alex Cătuna. Surprinzător, Sportul a început să piardă teren, în timp ce CS Barcău a echilibrat jocul, ba chiar a dominat ostilităţile din teren! Mai mult, unul dintre atuurile elevilor orădeanului George Zima din acest sezon – e vorba de o pregătire fizică solidă, a fost remarcată în rândul oaspeţilor!

În aceste condiţii, au venit şi ocaziile la poarta tânărului Paul Cosma, dar Kovari Roland (jucător originar din Satu Mare) a lovit bara din lovitură liberă. L-a urmat Zsombori Zsolt – fotbalist adus în vară tocmai de la Academia AFK Csíkszereda Miercurea Ciuc, dar şutul jucătorului originar din judeţul Covasna a muşcat din bara transversală. În fine, Adelin Neaga s-a aflat în poziţie ideală, la doar 8 metri de poartă, dar talentatul atacant a fost blocat în ultimă instanţă. Pe final, arbitrul Adrian Pop a eliminat nu mai puţin de doi jucători de la CS Barcău, e vorba de Ciprian Nagy şi Narcis Nyerges, dar nici aşa Şimleul nu a reuşit să găsească drumul spre golul victoriei. Altfel spus, Sportul a pierdut două puncte mari, dar şi poziţia de lider în Liga a IV-a.

Sportul Şimleu – Barcău Nuşfalău 0 – 0!

Sportul: Paul Cosma – Silviu Crişan (cpt.), Marius Leitan (‘61 Bogdan Oltean), Olimpiu Ardelean, Răzvan Pop – Alexandru Cătuna (‘69 Lupo Lorand), Vlad Pop (‘69 Andrei Chiş), Daniel Gut, Dănuţ Contraş – Codruţ Ardelean şi Lazăr Zoltan (‘53 George Pop). Rezerve: Florin Moisi – Paul Ardelean şi Doru Sabău. Antrenor: George Zima. Antrenor secund: Codruţ Ardelean. Delegat: Ioan Gurzău

CS Barcău: Mădălin Şandor – Răzvan Gal (‘65 Alin Chende), Boldizsar Attila, Cătălin Anghel (‘85 Nagy Levente), Kovari Roland – Zsombori Zsolt, Narcis Nyerges, Ciprian Nagy, Kallai Viorel – Adelin Neaga şi Nicolae Rad. Rezerve: Totos Nandor – Cosmin Mitroi, Alex Boloş, Adelin Moroşan şi Ionuţ Lontea. Antrenor: Adrian Damian. Antrenor secund: Ciprian Grecu

Cartonaşe roşii: N. Nyerges (‘79) şi C. Nagy (‘90+1)

Au arbitrat: la centru – Adrian Pop, asistenţi – Orban Norbert şi Bogdan Baciu (toţi trei din Oradea)

Observator AJF: Leontin Moga (Zalău)

Jucătorul meciului: Cătălin Anghel

Ioan Gurzău – preşedinte Sportul Şimleu: “Cei de la Nuşfalău jucau parcă în finala Campionatului Mondial!”

“Sincer, nu ne așteptam la așa ceva. Pentru noi, acest egal a fost ca un eșec. Am pierdut două  puncte importante, care din păcate vor conta mult în economia campionatului. Am fost surprins de ardoarea celor de la Nușfalău, care  jucau parcă în finala Campionatului Mondial!  Nu ne așteptam la așa ceva, dar trebuie să ne asumăm acest eșec și să mergem mai departe,  nu se poate decide totul într-un meci. Noi avem o echipă foarte tânără, deoarece ne gândim în perspectivă. Şimleul nu ar putea să transfere 18 jucători dintr-o lovitură, cum a făcut SCM  Zalău în această vară. Suntem dezamăgiţi. Suntem, totuşi, mulţumiţi de faptul că la meci au fost aproape 1.000 de spectatori, parcă ne aflam în zilele bune, când Silvania era în Liga a II-a”.

Adrian Damian – antrenor CS Barcău Nuşfalău: “După aspectul jocului, noi am pierdut două puncte, nu Şimleul! ”

“Am făcut un joc bun, mai ales în repriza secundă. Şimleul ne-a dominat la început, vreo 15 minute, după care noi am echilibrat şi apoi am pus stăpânire pe joc. În repriza secundă am schimbat sistemul şi au venit ocaziile de gol. După aspectul jocului, noi am pierdut două puncte, nu Şimleul! Până la urmă, sunt mulţumit . La ce elan şi-au luat gazdele şi la cât de sus ne-au luat înaintea partidei, e bine şi aşa. E prea mare rivalitatea lor, deşi acea <grădiniţă> cu care se tot laudă ei, e de fapt crescută de mine la Nuşfalău. Nu voi încheia fără să îl felicit pe portarul Mădălin Şandor, cel care a apărat fără greşeală în aceste opt etape de până acum!”.

 

Amănunte de la fiecare meci din Liga a V-a, în ediția tipărită a ziarului 

Loading...
loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in FOTBAL