Connect with us

LUPTE LIBERE

VIDEO și FOTO. CSS Zalău are trei campioni naţionali la lupte libere


După o pauză de patru ani, Clubul Sportiv Şcolar are din nou campion naţional la secţia de lupte libere. Nu unul, ci trei. George Prodan, Sebastian Ghiran şi Briana Csaki au cucerit aurul la Campionatul Naţional


Secţia de lupte libere de la CSS Zalău este una dintre cele mai prolifice şi acest aspect s-a văzut cel mai bine în momentul în care la finalul anului 2018 s-a întocmit clasamentul cu cei mai buni sportivi ai clubului. Acea ierarhie a fost dominată de luptători, secţie ce a dat şi sportivul anului la CSS Zalău, este vorba despre Vasile Moldovan.

Şi în acest an, rezultatele notabile ale luptătorilor au continuat şi la juniori IV totul a culminat cu trei medalii de aur la Campionatul Naţional ce a avut loc în perioada 17 – 20 octombrie, la Medgidia.

În perioada 12 – 13 octombrie, la Târgu Mureş au avut loc calificările pentru finala de la Medgidia, iar CSS Zalău a deplasat 13 sportivi, din care 8 s-au calificat în finală, 5 fiind campioni zonali.

George Prodan (26 kg – campion zonă), Raul Covrig (38 kg – locul 4), Andrei Ştirb (50 kg – locul 4), Rareş Bărburaş (55 kg – campion zonă), David Ugruţan (66 kg – locul 2), Sorin Ardelean (85 kg – campion zonă). Sebastian Ghiran (100 kg – campion zonă) şi Briana Csaki (72 kg – campioană zonă) sunt cei opt sportivi care s-au calificat în Finala Concursului Naţional.

La finele săptămânii trecute a avut loc Finala, iar cei opt sălăjeni calificaţi au avut evoluţii de excepţie şi la Medgidia. Astfel, George Prodan, Briana Csaki şi Sebastian Ghiran au devenit campioni naţionali la categoriile lor de greutate, în timp ce Sorin Ardelean şi David Ugruţan au cucerit medaliile de bronz. Andrei Ştirb a fost nevoit să se mulţumească cu locul 5, în timp ce Rareş Bărburaş s-a clasat pe locul 7.

Cei trei campioni naţionali se află la primul titlu şi au în faţă o carieră promiţătoare în acest sport. De asemenea, trebuie remarcat faptul că CSS Zalău are din nou un campion naţional la individual după o pauză de patru ani. În 2015, George Orţan cucerea medalia de aur la Campionatul Naţional.

Să mai spunem faptul că George Prodan, Briana Csaki, Sorin Ardelean şi David Ugruţan sunt antrenaţi de Gheorghe Panc, în timp ce Sebastian Ghiran se pregăteşte sub comanda lui Ioan Pantea. De altfel, Ghiran s-a autodepăşit în acest an, după ce anul trecut a fost vicecampion. Tot vicecampion a fost şi Sorin Ardelean anul trecut.

Pentru secţia de lupte libere urmează Cupa României la Piteşti în perioada 1 – 3 noiembrie, în timp ce juniorii se vor deplasa la Putna, în perioada 8 – 10 noiembrie tot la Cupa României.

 

„Rezultatele sunt mulţumitoare, având în vedere că sunt copii. Sigur, ne fac să avem speranţe pentru viitor. Avem o grupă bunicică la grupa 2006 – 2010. Mai sunt sportivi care nu s-au calificat la finală, dar aceia sunt mai mici şi au acumulat experienţă în acest an. Mulţumim colegilor de catedră, Ioan Călian şi Ioan Pantea. Le mulţumim părinţilor pentru sprijin, colegilor profesori pentru înţelegerea de care dau dovadă şi sperăm să nu se oprească aici şi să fie începutul unei frumoase cariere de luptător”.

 Gheorghe Panc

Mai multe pe acest subiect, în ediția ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 23 octombrie.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in LUPTE LIBERE