Connect with us

KARATE MODERN

Salbă de medalii pentru karateka sălăjeni la Naţionale


Delegaţiile de la CS Dani San Zalău, CS Omega Şimleu, dar şi sălăjeanca Andreea Szilaghi de la CS Good Dragon Marghita au reuşit să strângă nu mai puţin de 47 de medalii la diferite probe


În perioada 11 – 13 octombrie, Sala Polivalentă din Târgu Secuiesc a găzduit Campionatul Naţional de Karate-do. Peste 450 de sportivi au fost prezenţi la această competiţie care s-au întrecut în probe de Shobu Nihon, Shobu Sanbon, Shobu Ippon Open şi Kansei Shiai.

La competiţia din judeţul Covasna şi Sălajul a avut reprezentanţi. Astfel, CS Dani San a deplasat o delegaţie formată din 10 sportivi. Este vorba despre Mihail Chiş, Darius Goron, Andrei Chiş, Samuel Benţa, Sebastian Stejan, Andrei Creţ, Sava Erik, David Almăşan, Darius Hegheduş şi Gal Levente, cel din urmă fiind primul sportiv de la secţia din Sărmăşag care participă la o copetiţie oficială.

Cei 10 karateka au fost însoţiţi de Dan Chiş şi au reuşit o performanţă demnă de lăudat, cucerind un total de 21 de medalii, dintre care 12 de aur, 5 de argint şi 4 de bronz.

Cele mai bune rezultate au fost reuşite de Mihail Chiş (trei locuri I şi un loc III), urmat de Darius Goron (trei locuri I) şi Andrei Chiş (două locuri I şi un loc II). Pe locul I s-au clasat şi Samuel Benţa, Sebastian Stejan, Andrei Creţ, Gal Levente, în timp ce locul II a fost cucerit de Sava Erik şi David Almăşan, cel din urmă obţinând şi un loc III. Darius Hegheduş nu a avut cea mai bună zi.

“De departe cele mai grele meciuri le-au avut Mihail Chiş, Darius Goron şi Andrei Chiş, dar nici celorlalţi nu le-a fost prea uşor. Doar stăpânirea de sine, analiza pragmatică şi reacţia promptă la indicaţiile antrenorului te pot ajuta să treci cu brio peste secundele de foc din finalul partidei. Au fost meciuri care m-au ţinut 100 % în priză, trăind intens alături de sportivii mei momentele dificile şi bucuria victoriei. A fost un test deosebit şi necesar pentru întocmirea lotului naţional care va participa în data de 1 – 3 noiembrie la Campionatul European de la Skopje, Macedonia. Totodată mai avem de trecut până atunci încă o verificare, pe care o vom face ocazia evenimentului pe care Clubul Dani San îl găzduieşte şi anume, Cupa Dan Sani”, ne-a declarat Dan Chiş.

Cupa Dani San a ajuns la ediţia a III-a care se va desfăşura în sala de sport a Şcolii Gimnaziale Corneliu Coposu din Zalău, sâmbătă cu începere de la ora 10.00.

Şi karateka de la CS Omega şi Clubul Copiilor Şimleu au impresionat

La competiţia de la Târgu Secuiesc a participat şi o delegaţie formată din 11 sportivi de la CS Omega şi Clubul Copiilor Şimleu Silvaniei, aceştia fiind însoţiţi de antrenorul Pop Gheorghe. Cei 11 karateka şimleuani au strâns nu mai puţin de 23 de medalii, 3 de aur, 3 de argint şi 17 de bronz.

În urma rezultatelelor, cel mai bine s-a clasat Marius Ilinca (trei locui I). Pe locul 2 s-au clasat David Cosma, Bal Matei şi Nicolae Gal, în timp ce medalii de bronz au obţinut David Cosma (2), Marius Cherecheş (3), Ioana Rad (2), Tania Pop (3), Mario Albu, Nicolae Gal (2), Alexandru Moldovan (3) şi Marius Ilinca. Gabriel Cionca şi Ana Costea au fost şi ei aproape de podium, clasându-se pe locul 4 în final.

“A fost un concurs puternic, cu foarte mulţi sportivi bine pregătiţi, cu probe noi de concurs, iar locurile obţinute de sportivii noştri nu fac decât să reconfirme palmaresul de până acum, iar pe această cale doresc să-i felicit. Pregătirea continuă pentru că duminica viitoare avem de luptat la Cupa Zalăului, un concurs de verificare şi pregătire pentru Europenele din Macedonia de la începutul lunii noiembrie. Mulţumim Primăriei şi Consiliului Local din Şimleu Silvaniei pentru susţinere şi încredere”, ne-a declarat Gheorghe Pop.

Două fete din comuna Marca, medaliate la Naţionale

La Campionatul Naţional de Karate-do a participat şi două tinere karateka din comuna Marca, Andreea Szilaghi şi Andreea Ghile, ambele legitimate la CS Good Dragon Marghita. Cele două sălăjence au urcat pe podium de trei ori fiecare. Szilaghi a obţinut o medalie de aur şi două de bronz, în timp ce Ghile a cucerit o medalie de argint şi două de bronz.

“Sunt mulţumită de rezultate, acesta fiind primul concurs după schimbarea categoriei de vârstă. Sper ca şi în continuare să am rezultate la fel sau chiar mai bune. Alături de mine, din comuna Marca, a participat şi Andreea Ghile. Ea a obţinut două medalii de bronz şi una de argint. Sper să continue la fel de frumos ca şi până acum”, ne-a declarat Andreea Szilaghi.

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in KARATE MODERN