Connect with us

DIVERSE

Ioan Onicaş, după bronzul obţinut de România la Mondialele din Australia: “Minifotbalul românesc şi-a confirmat încă o dată clasa şi valoarea”


Preşedintele Federaţiei  de Minifotbal din România consideră că locul 3 obţinut  de “tricolori” este o performanţă notabilă şi a ţinut să-i felicite pe jucători şi staff-ul tehnic


Naţionala de minifotbal a României s-a întors cu o performanţă notabilă de la Campionatul Mondial din Australia, unde a obţinut un loc 3.  În semifinale, “tricolorii” au fost eliminaţi în ultimul minut din prelungiri de Mexic şi au ratat marea finală, dar s-au mobilizat pentru finala mică, în care s-au duelat cu Ungaria. A fost o partidă extrem de echilibrată, iar la finalul timpului regulamentar scorul a fost 0 – 0, deşi la ambele porţii au fost ocazii bune. S-a trecut la executarea loviturilor de la 7 m, unde România a fost echipa mai inspirată şi a marcat toate cele trei lovituri prin Mircea Ungur, Răzvan Plopeanu şi Ionuţ Alecu. De cealaltă parte, Ungaria a ratat prima lovitură, iar medalia de bronz a ajuns în tabăra “tricolorilor”.

La Mondialele din Perth, delegaţia României a fost condusă de preşedintele FMR – Ioan Onicaş, care consideră că medalia de bronz este un rezultat foarte bun pentru selecţionata ţării noastre.

Conducătorul minifotbalul românesc i-a felicitat pe jucători şi staff-ul tehnic, dar a adus şi mulţumiri comunităţii de români din Perth, care a fost alături de România la acest turneu final.

“Minifotbalul românesc şi-a confirmat înca o dată clasa şi valoarea, ajungând din nou în careul de aşi şi la nivel mondial. După cele 6 titluri europene, România a reuşit la Perth (Australia) să cucerească pentru a doua oara medaliile de bronz la cea mai puternică competiţie mondială (prima dată, la ediţia inaugurala din SUA – 2015) . Cei 14 jucatori au fost magnifici atăt în pregătiri dar mai ales cum s-au dăruit în fiecare joc. După plecarea fostului antrenor, chiar cu două luni înainte de începerea CM, Federaţia a găsit soluţia ideală privind banca tehnică, iar cei doi antrenori desemnaţi, Doru Simon şi Virgil Bejenaru, au făcut minuni intr-un interval de timp foarte scurt. Staff-ul a fost completat de un medic, un analist video si un psiholg, reuşind cu toţi, împreună, să aducă echipa la cea mai bună formă competiţională. După părerile majoritaţii participanţilor, adevărata finală a competiţiei a fost de fapt, jocul din semifinale, România – Mexic, scor 1 – 1, după timpul regulamentar de joc, mexicanii reuşind să marcheze în penultimul minut al prelungirilor. Cele două echipe au fost cele mai puternice la acest Campionat Mondial, scorul din finală ( Mexic – Brazilia, 4 – 0) confirmând aceste afirmaţii. Am avut un sprijin foarte important, atât la jocuri, dar mai ales în timpul liber din partea comunităţii româneşti din Perth, galeria României fiind cea mai puternică pe tot timpul competiţiei. Iar prin ceea ce au făcut pentru echipa naţională, cei doi fraţi sălăjeni, Vasile si Gabriel Onicaş (născuţi în Aghireş) vor rămâne mereu în inima şi amintirile delegaţiei române prezente în Australia”, a declarat Ioan Onicaş – președintele Federației de Minifotbal din România

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in DIVERSE