Connect with us

Fără categorie

Claudiu Băican, de la portar la atacant şi până la fundaş!


Deşi este portar de meserie, zălăuanul s-a remarcat şi în atac, după ce într-o partidă de Cupa României a marcat trei goluri pentru SCM Zalău. Băican s-a aflat sâmbătă într-o nouă postură inedită, iar în partida cu ACS FC Recea a evoluat fundaş central şi a făcut-o foarte bine


În limba română există o expresie foarte generală, ”omul potrivit, la locul potrivit”, care i se potriveşte de minune şi portarului zălăuan Claudiu Băican. Spunem portar, fiindcă pe acest post s-a afirmat zălăuanul când a jucat prin ligile inferioare din Italia, iar mai apoi în Liga 1 din România! Însă, în acest an, Băican a ieşit în evidenţă şi pe alte posturi, astfel că în chiar primul meci oficial disputat de SCM Zalău, fotbalistul a jucat atacant şi a făcut-o foarte bine de vreme ce a marcat trei goluri în partida din Cupa României cu Olimpia.

Mai în glumă, mai în serios, antrenorul Alexandru Pop spunea după primele runde din campionat, că dacă ar fi fost Băican în atac, SCM Zalău ar fi avut mai multe goluri marcate. Nu ştim dacă acest lucru s-ar fi întâmplat însă ce este cert este faptul că fotbalistul are calităţi cu care iese în evidenţă şi când nu este portar.

Chiar în meciul cu fruntaşa ACS FC Recea, Claudiu Băican a putut fi văzut într-o altă ipostază, de data aceasta ca şi fundaş central. Antrenorul Alexandru Pop a fost nevoit să facă această schimbare, deoarece a avut trei fundaşi accidentaţi, Varga Markusz, Andrei Şumlea şi Cristian Călin, dar până la urmă această decizie s-a dovedit una ispirată.

Şi pe postul de fundaş central, Băican s-a descurcat bine şi a îndepărtat de fiecare dată pericolul din defensivă fiind apreciat pentru evoluţie de către antrenor, dar şi de către spectatori. ”Eu încerc să îmi fac treaba unde mă pune antrenorul să joc şi mai multe nu am ce să zic. Unde este nevoie eu o să ajut echipa”, a spus Claudiu Băican, care s-a declarat mulţumit cu punctul obţinut în faţa celor de la Recea.

”A fost cea mai bună echipă pe care am întâlnit-o până acum, însă cu toate acestea s-a văzut o diferenţă mică între noi şi ei. Am alerga foarte mult, dar sper din tot sufletul să obţinem şi victorii de care avem mare nevoie pentru a ieşi din subsolul clasamentului. Punctul cu Recea este precum o victorie pentru noi, având în vedere că la ei evoluează jucători ce au jucat şi în Liga a II-a. Au o echipă foarte puternică şi mă bucur că nu am pierdut”, a mai spus Băican, care pe final de meci a fost eliminat pentru două cartonaşe galbene.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Fără categorie