Connect with us

Ştiri din Sălaj

O nouă grădiniţă în municipiul Zalău


În cursul zilei de azi, primarul Ionel Ciunt şi cei doi viceprimari au dat ordinul de începere a lucrărilor a unităţii care va servi în special locuitorilor din cartierul Meseş. Valoarea investiţiei se va ridica la aproape 5 milioane de lei


Marți, 15 octombrie 2019, conducerea Primăriei Municipiului Zalău, reprezentată de primarul Ionel Ciunt și viceprimarii Teodor Bălăjel și Nicolae Fazakas a dat ordinul de începere al lucrărilor pentru obiectivul de investiții “Grădiniță cu program prelungit și creșa din cartier Meseș, str. Alexandru Lăpușneanu din municipiul Zalău – ETAPA I CREȘĂ”.

Această unitate este dedicată unui număr de 55 de copii din municipiu, împărțiți pe 4 grupe, din care 3 grupe a câte 15 copii cu vârsta între 2 și 3 ani (grupa mare) și o grupă de 10 copii cu vârsta între 1 și 2 ani (grupa mijlocie).

De asemenea, pentru dezvoltarea actului educațional, în această unitate vor fi create 28 de locuri de muncă. Această investiție va contribui la dezvoltarea infrastructurii educaționale în învățământul anteșcolar și sprijinirea participării părinților pe piața forței de muncă.

Valoarea totală a investiției este de 4.914.953,84 lei, din care valoarea de 1.671.831,89 lei este asigurată din Fondul European de Dezvoltare Regională, 255.691,94 lei reprezintă contribuția bugetului național, iar 2.987.430,01 lei reprezintă contribuția locală. Termenul de execuție al lucrărilor este de 12 luni, urmată de o perioada dedicată dotării unității.

“Creșa din Cartierul Meseș, la care astăzi am dat ordinul de începere al lucrărilor, este o investiție pe care noi am socotit-o ca fiind prioritară pentru comunitatea noastră. Astfel, după finalizarea lucrărilor la acest obiectiv apreciez că va fi rezolvată, în mare măsură, o nevoie a familiilor din municipiu care au copii cu vârsta cuprinsă între 1 și 3 ani”, a transmis primarul municipiului Zalău, Ionel Ciunt.

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Ştiri din Sălaj