Connect with us

Ştiri din Sălaj

Zalăul a primit 11,8 milioane de lei pentru a-și echilibra bugetul

Administrațiile locale din toată țara care au cerut bani de la guvern pentru echilibrarea bugetelor locale au totalizat un necesar de 8,5 miliarde de lei, bani necesari să le asigure funcționarea.

Guvernul a aprobat însă distribuirea a doar 1,46 miliarde de lei, pentru aproape 1.600 de localități, care primesc sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale.

În Sălaj, cei mai mulți bani i-a primit pentru echilibrarea bugetului Zalăului (11,8 milioane de lei), urmat de Șimleu Silvaniei (2,23 milioane).

O sumă importantă o primește Cehu Silvaniei (918.000 lei), în timp ce la Jibou merg doar 299.000 de lei, mult mai puțin decât le este distribuit multor comune din județ.

Comuna Sărmășag, de exemplu, primește 857.000 de lei, iar Hereclean 616.000 lei.

La stabilirea sumelor propuse a se repartiza pe fiecare unitate administrativ-teritorială s-a avut în vedere cu prioritate asigurarea cheltuielilor de funcționare – respectiv cheltuieli de personal (inclusiv drepturile asistenților personali ai persoanelor cu handicap), cheltuieli cu bunuri și servicii pentru întreținerea unităților de învățământ și pentru cele aferente sistemului de protecție a copilului, cheltuieli urgente necesare în 2019.

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a dat de înțeles că suma până la 8,5 miliarde lei trebuie asigurată de umătorul Guvern.

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Ştiri din Sălaj