Connect with us

ATLETISM

Paula Todoran a ratat maratonul pentru o cauză nobilă


Multipla campioană a României la maraton, atleta Paula Todoran, a stabilit nu cu mult timp în urmă primul record al României pe distanța de 50 de kilometri în cadrul Campionatului Mondial de 50 km desfășurat la Brașov


Cum o astfel de cursă este extrem de solicitantă și perioada de recuperare necesită cel puțin 3-4 săptămâni, atleta de la CSM Zalău nu a mai avut timp să se pregătească așa cum trebuie pentru Campionatul Național de Maraton, și de altfel nici nu este recomandat să alergi o distanță așa de lungă mai devreme de trei luni după ce ai parcurs o astfel de distanță într-o competiție.

În situația dată, Paula a fost nevoită să spună ”pas” ediției de anul acesta a Campionatului Național de Maraton și a lăsat cale liberă spre titlul național atletei Ionela Ecaterina Puia de la CSM Craiova care s-a încununat campioană națională cu o performanță de 2 ore 55 de minute și 45 de secunde.

Dacă a ratat titlul de campioană la maraton, Paula s-a încununat săptămâna trecută cu un alt titlu de campioană, al faptelor bune, titlul obținut alături de alte marile sportive ale lumii dintre care le amintim pe Constantina Diță – atletism (aur la Jocurile Olimpice în proba de maraton), Nuța Olaru (recent devenită a doua femeie din lume care a parcurs toate cele 6 mari maratoane ale lumii și participant în cursele de maraton atât la jocurile olimpice cât și la campionatele mondiale) și Alina Dumitru – judo (aur la jocurile olimpice).

Paula Todoran, alături de cele trei mari sportive și mulți alți voluntari s-au alăturat proiectului ”BIG BUILD” organizat de Habitat for Humanity România.

În perioada 7-11 octombrie sportivele amintite și mulți alți voluntari au construit zece case pentru zece familii care au rămas fără un acoperiș deasupra capului în urma inundațiilor ce s-au abătut în 2014 asupra localității Văideeni din județul Vâlcea.

”Când faci lucruri cu suflet și bucurie nimic nu mai contează!” a spus Paula Todoran care probabil s-a gândit și la faptul că a renunțat la lupta pentru titlul național care, am spune noi, îi era la îndemână să-l obțină având în vedere performanța realizată de câștigătoarea din acest an.

Modestă și muncitoare, Paula a făcut o postare care a transmis un mesaj care ar putea fi luat ca și exemplu de politicienii români, care, uneori, din ambiții, blochează proiecte benefice pentru populație doar pentru că idea vine de la reprezentantul partidului advers.

”Când toți slujim unei cauze nobile, nu contează cine se află sub cască, important este ce rămâne în urma noastră când dăm castile jos.” – au fost cuvintele înșirate în postarea atletei sălăjene care și-a pus amprenta asupra bucuriei unui nou cămin pentru zece familii.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in ATLETISM