Connect with us

Ştiri din Sălaj

Consiliul Judeţean Sălaj decide o reorganizare de anvergură la Spitalul Judeţean


Zeci de paturi sunt mutate de la o secţie la alta. Se renunţă la o sumedenie de posturi, dar se înfiinţează altele. Numărul total de posturi din Spitalul Judeţean rămâne însă în final acelaşi, de 1.435


Consiliul Judeţean Sălaj a decis o reorganizare de anvergură la Spitalul Judeţean şi aprobă o nouă organigramă şi stat de funcţii la cea mai importantă unitate spitalicească din judeţ, iar responsabilitatea implementării schimbărilor îi revine managerului Spitalului Judeţean, Fiţ Georgeta.

În favoarea schimbărilor se argumentează cu nevoia transferării a zeci de paturi de la o secţie la alta şi nevoia de transferuri sau transformări ale unor posturi de la anumite secţii din cadrul spitalului la alte secţii, ca urmare a mutării paturilor şi, implicit, modificărilor în capacitatea anumitor secţii.

 

Structura Spitalului Judeţean

Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău are un număr de 13 secţii cu 15 compartimente în cadrul secţiilor şi 10 compartimente de sine stătătoare, laboratoare care deservesc atât spitalul, cât şi ambulatoriul de specialitate, UPU — SMURD, Serviciul judeţean de medicină legală, Farmacia cu circuit închis, Staţia centrală, de sterilizare, cabinete de specialitate şi aparatul funcţional cu compartimente şi servicii de specialitate.

 

Secţii importante pierd peste 40 de paturi  

În virtutea reorganizării, numărul de paturi în secţia medicină intemă se rduce de la 70 la 65. La endocrinologie, în secţia boli infecţioase, numărul de paturi se reduce de la 70 la 62. în secţia  neurologie, numărul de paturi se reduce de la 55 la 45. Iar în secţia pneumologie paturile se reduc de la 85 la 75.  În secţia dermatovenerologie scade de la 25 la 17 numărul de paturi. Compartimentul urologie câştigă în schimb zece paturi şi va avea 20 în loc de 10. Numărul de paturi creşte şi în compartimentul oftalmologie de la 10 1a 15 paturi. Se înfiinţează compartimentului endocrinologie cu 6 paturi şi  compartimentul de îngrijiri paliative cu 20 de paturi.

 

Transformări de posturi, se renunţă inclusiv la un post de medic pentru un post de referent

Printre mutările de posturi hotărâte de Consiliul Judeţean regăsim:

  • transferarea unui post de asistent medical din secţia medicină internă în compartimentul endocrinologie
  • transferarea unui post vacant de asistent medical din secţia pneumologie în compartimentul urologie
  • transferarea unui post vacant de infirmier de la sala de naşteri în blocul operator, pentru sala de operaţii urologie
  • transformarea unui post vacant de brancardier din blocul alimentar în post de infirmier şi transferarea lui în secţia psihiatrie
  • transformarea unui post de asistent medical din Biroul de internări în post de registrator medical
  • transformarea unui post vacant de brancardier din UPU – SMURD în post de registrator medical
  • transformarea unui post vacant de brancardier din blocul alimentar în post de asistent medical etc.

Spitalul renunţă inclusiv la un post de medic din Serviciul de management al calităţii serviciilor medicale, momentan vacant, pentru a crea în loc un post de referent de specialitate.

 

Premieră medicală la Zalău

Începutul acestei luni a adus o premieră în actul medical de la Spitalul Judeţean. Este vorba despre prima intervenţie laparoscopică 3D (pentru o afecţiune oncologică a prostatei).

Începând cu luna noiembrie, acest tip de intervenţie specifică chirurgiei laparoscopice minim invazive, destinată patologiei benigne şi maligne a tractului urinar (cancer prostatic, renal şi vezical), va fi disponibilă pentru pacienţii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Zalău.

Echipamentul medical achiziţionat, cu o valoare de peste 797.000 lei, asigură o mai mare siguranţă şi precizie a intervenţiei chirurgicale, care este totodată puţin invazivă, iar timpul necesar intervenţiei este mult redus faţă de intervenţiile clasice. Compartimentul de urologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Zalău numără o echipă medicală formată din trei medici specialişti, 13 asistenţi medicali şi îngrijitori.

loading...
loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj