Connect with us

Şah

FOTO. Festival de şah la Şimleu Silvaniei


În cadrul ediţiei a IV-a a “Bathory Fest” a avut loc Festivalul Internaţional de şah pentru tineret în urbea de la poalele Măgurii


La finalul săptămânii trecute, la Şimleu Silvaniei a avut loc Festivalul Internaţional de şah pentru tineret.

Competiţia a fost găzduită de sala de conferinţe a Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică din oraş, fiind organizată în cadrul celei de-a IV-a ediţii “Bathory Fest”.

La competiţia din urbea de la poalele Măgurii s-au înscris nu mai puţin de 38 de jucători, concursul fiind unul strâns, iar la final şahişti locali au obţinut cele mai bune rezultate.

Astfel, la categoria de vârstă 2010, Dora Drăgan şi Daniel Andor au reuşit să cucerească locul 1, în timp ce tot locul 1 a fost câştigat de David Vereş şi Antoniu Bonţe la categoria 2008 – 2009, respectiv 2006 – 2007.

Pe locul II s-au clasat Raisa Şandor şi Oliver Pop la categoria de vârstă 2010, în timp ce Sara Magyar şi David Man au încheiat competiţia pe locul secund la categoria 2008 – 2009.

Tot pe locul 2 s-a clasat şi Egri Kriszta la categoria de vârstă 2004 – 2005.

Pe locul III s-au clasat Maria Pop Vereş, Orgovan Krisztian (ambii la categoria 2010), Julia Vedinaş, Andrei Brisc (cat. 2008 – 2009) şi Kulcsar Henrietta (cat. 2006 – 2007).

De menţionat faptul că cel mai tânăr participant la acest concurs a fost Oliver Conrad Pop, în vârstă de 7 ani, în timp ce arbitrii concursului au fost Kozma Gabor şi Vasile Ivan, secretarul concursului fiind Adela Bonţe.

Trebuie spus faptul că tematica din acest an a Festivalului Bathory a fost jocul de şah, în Cetatea din Şimleu fiind amplasată o “tablă” de sah de dimensiuni mari (3/3 m.) unde doi maeştri ai şahului – Ivan Vasile – instructor de şah din Şimleu – şi Patko Lajos – instructor de sah din oraşul înfrăţit Szarvas (Ungaria) – au fost autorii unui joc demonstrativ, urmărit îndeaproape de sutele de participanţi.

De asemenea, amatorii de toate vârstele ai “sportului minţii” si-au putut exersa abilităţile pe toata durata festivalului.

Mai multe în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 2 octombrie. 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Şah