Connect with us

Ştiri din Sălaj

Urşii au atacat mai multe gospodării din comuna Buciumi


Atacul a avut loc marţi noaptea spre miercuri, iar vizate au fost mai multe gospodării din satul Huta


Urşii au creat din nou probleme în Sălaj. Mai exact, în satul Huta din comuna Buciumi. Animalele au coborât în sat şi au devastat trei gospodării. Aceştia au reuşit să treacă peste gardul gospodăriile şi au atacat animalele domestice ale localnicilor, reuşind să “fure” câţiva pui din coteţ.

Atacul a avut loc azi-noapte, iar autorităţile locale au fost prezente la faţa locului pentru a analiza situaţia şi a vedea ce măsuri se impun.

Primarul comunei Buciumi ne-a informat că a luat legătura cu autorităţile avizate şi din câte se pare în această săptămână va ajunge avizul de la Ministerul Mediului pentru relocarea urşilor.

“Am luat legătura cu autorităţile, cu Prefectura, cu directorul de la AJVPS şi ne-au informat că în câteva zile va ajunge avizul de la Ministerul Mediului pentru tranchilizarea şi relocarea urşilor. Atunci se va face o acţiune cu o firmă specializată pentru identificare, tranchilizare şi relocare”, a declarat Ioan Eugen Lazăr, pentru Ştiri din Sălaj.

Autorităţile au făcut demersurile necesare pentru obţinerea avizelor încă din luna iunie când a fost semnalată prezenţa urşilor pe Meseş, însă, abia în această săptămână vor ajunge avizele necesare, după ce s-a urgentat procesul având în vedere ultimele evenimente.

“Le-am zis oamenilor din Huta să stea în casă şi să nu iasă afară. Am rugat şi firma de pază cu care avem contract să-şi desfăşoare activitatea cu precădere în zona respectivă”, a completat primarul comunei Buciumi.

În satul Huta se regăsesc aproximativ 30 de case, dintre care sunt locuite 17 – 18.

loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Ştiri din Sălaj