Connect with us

ATLETISM

Octogenarul Petru Bologa, după două medalii cucerite la Balcaniadă: “Nu-s mulţumit!”


Nelipsit de pe podiumurile competiţiilor dedicate veteranilor, bunicuţul de aproape 82 de ani a cucerit două medalii şi la Campionatele Balcanice. Fostul profesor spera, însă, la alte performanţe şi a promis că la anul va cuceri mai multe medalii!


Deşi se aproprie de vârsta de 82 de ani, sălăjeanul Petru Bologa rămâne activ şi e nelipsit de la evenimentele sportive dedicate veteranilor. Mai mult, fostul profesor de tenis de la Clubul Copiilor Zalău este unul dintre remarcaţii întrecerilor din ţară, dar şi din străinătate!

În aceste condiţii, octogenarul a venit acasă total nemulţumit de la ediţia a XXIX-a a Balcaniadei de Atletism Masters în Aer Liber, ce s-a desfăşuratrecent la Bucureşti.

Deşi la startul competiţiei s-au aflat sportivi din opt ţări, bunicuţul de la poalele Meseşului a reuşit să se claseze de două ori pe locul 2, la aruncarea suliţei şi la aruncarea discului.

Reprezentantul judeţului nostru a vrut să participe şi la cursa de 400 metri, dar acesta a ratat startul… “Din cauza mea. Când s-a dat startul eu mă aflam în alt colţ al stadionului şi nu au mai reuşit să particip”, a declarat simpaticul bunicuţ pentru ziarul Sportul Sălăjean.

La ediţia de anul trecut, ce s-a desfăşurat în Slovenia, Petru Bologa a cucerit nu mai puţin de patru medalii: una de aur, două de argint şi una de bronz. La Campionatele Naţionale de veterani din luna august, sălăjeanul a reuşit să urce de cinci ori pe podium, cucerind medalia de aur la suliţă şi disc.


“Oricum, nu-s mulţumit de ceea ce am realizat. Ba, chiar pot să zic că am avut cele mai slabe rezultate din cariera mea!? Cei care au câştigat, nu m-au mai bătut niciodată. Ce să zic, m-am prezentat mult mai slab faţă de posibilităţile mele. Nu e problemă, la Balcaniada de anul viitor din Albania vreau să câştig mai multe medalii!”.

Petru Bologa


loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ATLETISM