Connect with us

DIVERSE

Sălăjeanul Ioan Onicaş, şeful delegaţiei României la Mondialele de minifotbal din Australia


Cu preşedintele Federaţiei de Minifotbal din România în frunte, “tricolorii” decolează spre Ţara Cangurilor, acolo unde România speră să câştige primul titlul mondial, după ce reprezentativa ţării noastre a cucerit primele şase titluri europene din istoria acestui sport, recent recunoscut şi de Ministerul Sportului şi Tineretului


România este cea mai titrată naţională din minifotbalul european, având în palmares şase titluri europene, însă vrea să îşi treacă în palmares chiar şi un titlu mondial. ”Tricolorii” au şansa să bifeze şi acest trofeu, în Australia, acolo unde în perioada 1 – 12 octombrie, România participă la ediţia a III-a a Campionatului Mondial.

La turneul final va fi prezent şi sălăjeanul Ioan Onicaş, preşedintele Federaţiei de Minifotbal din România, care înainte de plecarea spre Australia s-a declarat optimist că ”tricolorii” se pot întoarce cu o medalie. La startul competiţiei sunt 32 de naţionale, iar România se află în Grupa C, altături de Ucraina, Nigeria şi Liban, primele două clasate din grupă urmând să se califice în optimi. În lot se află şi jucători cunoscuţi pentru iubitorii de fotbal, precum portarul Florin Matache, cel care a îmbrăcat tricoul formaţiei Dinamo Bucureşti, dar şi Stelian Stancu, cel care a evoluat pentru Steaua Bucureşti.

Turneul final va începe de marţi, dar lotul României va zbura spre Australia sâmbătă, după două zile de cantonament, la Bucureşti. Pentru turneul final din Australia, naţionala de minifotbal a primit sprijin şi din partea comunităţii de români din Perth, care s-a implicat inclusiv în rezolvarea problemelor de cazare şi masă pentru delegaţia României. Iniţiatorul a fost Vasile Onicaş, un sălăjean care s-a stabilit de ani buni în Australia.

Pe parcursul jocurilor de la turneul final, ”tricolorii” se vor putea bucura şi de sprijinul românilor stabiliţi în Perth.

Componenţa grupelor:

Grupa A: Australia, Columbia, India şi Thailanda

Grupa B: Ungaria, Libia, Anglia şi Arabia Saudită

Grupa C: România, Ucraina, Liban şi Nigeria

Grupa D: Senegal, Guatemala, Irak şi Ghana

Grupa E: Mexic, Coasta de Fildeş, Somalia şi Moldova

Grupa F: Tunisia, Slovacia, Japonia şi Costa Rica

Grupa G: Cehia, Chile, Serbia şi Singapore

Grupa H: Brazilia, SUA, Argentina şi Africa de Sud

Programul României din grupa C:

01.10, ora 10.30 (ora României): România – Nigeria

03.10, ora 15.30: România – Ucraina

05.10, ora 11.00: România – Liban

Lotul României:

Florin Matache (Danco Pro Bucureşti), Răzvan Radu (Danco Pro), Stelian Stancu (Danco Pro), Sebastian Vasile (Danco Pro), Andrei Cârstea (Danco Pro), Toma Vincene (Danco Pro), Mircea Popa (Danco Pro), Klein Laszlo (Nova Vita Tg. Mureş), Mircea Ungur (Nova Vita Tg. Mureş), Ionuţ Alecu (Luxury Team Bucureşti), Dragan Paulevici (Mav Timişoara), Răzvan Plopeanu (Glissando Timişoara) şi Ionuţ Chirică (Danco Pro)

Director tehnic: Simion Tudor

Antrenor: Virgil Bejenaru

Conducătorul delegaţiei: Ioan Onicaş

 

Palmaresul Naţionalei de minifotbal a României la turneele finale

Campionatul European

anul 2010, în Slovacia: campioană europeană

anul 2011, în România: campioană europeană

anul 2012, în Rep. Moldova: campioană europeană

anul 2013, în Grecia: campioană europeană

anul 2014, în Muntenegru: campioană europeană

anul 2015, în Croaţia: campioană europeană

anul 2017, în Cehia: locul 4

anul 2018, în Ucraina: medalia de argint

Campionatul Mondial

anul 2015, în SUA: medalia de bronz

anul 2017, în Tunisia: optimi de finală

anul 2019, în Australia: ?

“Am făcut eforturi mari pentru a merge la Mondialele din Australia. După ce am participat la turnee finale în Africa şi Statele Unite ale Americii, vom ajunge şi în Australia. Sperăm că eforturile conducerii Federaţiei se vor putea regăsi în… iarbă. Mergem în Ţara Cangurilor cu un obiectiv îndrăzneţ; unul dintre primele patru locuri. Noi visăm, însă, la o medalie cât mai strălucitoare. Cu un lot competitiv şi cu un sistem de joc nou, ţintim titlul mondial!”

Ioan Onicaş – preşedintele Federaţiei de Minifotbal din România

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVERSE