Connect with us

Sporturi

Naţionala României a încheiat Campionatul European cu o victorie


După patru înfrângeri cu Franţa, Bulgaria, Italia şi Grecia, “tricolorii” au terminat grupa cu o victorie de palmares în faţa Portugaliei


Naţionala de volei masculin a participat din nou la un Campionat European după o pauză de 25 de ani. “Tricolorii” au fost repartizaţi într-o grupă infernală cu Franţa, Bulgaria, Italia, Grecia şi Portugalia, dar au avut speranţe de calificare în optimi, în condiţiile în care şi locul 4 din grupă a mers mai departe.

Aceste speranţe s-au legat în meciurile cu Grecia şi Portugalia, adversari mai accesibili pentru Naţionala lui Dănuţ Pascu, însă din păcate, România a reuşit să treacă doar de Portugalia.

Învinsă clar de Franţa şi Bulgaria cu 3 – 0, România nu a putut emite pretenţii nici cu valoroasa naţională a Italiei, în faţa căreia a reuşit să “fure” un set.

“Tricolorii” au început cu curaj meciul cu Grecia şi au reuşit să îşi adjudece primul set cu 25 – 23. Următoarele seturi au fost la fel de disputate, în care grecii au reuşit să se impună cu 26 – 24 şi 27 – 25. Tot naţionala Greciei a fost mai inspirată şi în setul patru, în care scorul final a fost 25 – 21.

România mai păstra şanse de accedere în optimi şi înainatea ultimului joc, cel cu Portugalia, dar pentru a ieşi din grupă, “tricolorii” trebuiau să câştige cu 3 – 0.

După 25 – 21 în primul set, Portugalia a revenit în setul al doilea şi a restabilit egalitatea la general, după 25 – 19. În aceste condiţii, jocul nu a mai avut o mare miză pentru elevii lui Dănuţ Pascu. Chiar dacă România şi-a adjudecat următoarele două seturi cu 25 – 18 şi 25 – 23, Naţionala ţării noastre a terminat grupa pe ultimul loc cu 3 puncte.

Tot acelaşi număr de puncte a avut şi Grecia, care a mers în optimi de pe locul 4, diferenţa faţă de Portugalia fiind de o singură minge.

În lotul României la acest turneu final s-au aflat şi doi jucători de la Volei Municipal Zalău, Andrei Spînu şi Cristian Bartha, dar şi zălăuanul Rareş Bălean.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 25 septembrie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Sporturi