Connect with us

Ştiri din Sălaj

Condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru un şir de cinci infracţiuni rutiere


Anul trecut, în seara de Crăciun, la data de 25 decembrie în jurul orei 03.00 un tânăr din Mirşid a provocat un accident grav acroşând doi pietoni, după ce a condus un autoturism care nu îi aparţinea şi fără să posede permis de conducere. Ulterior, adolescentul a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea poliţiei


Tânărul în vârstă de 19 ani din comuna Mirşid ce a provocat un grav accident de circulaţie în seara de Crăciun, în care au fost implicaţi doi pietoni, şi-a aflat sentinţa.

Astfel, la data de 9 septembrie acesta a fost condamnat la o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare.

Judecătoria Zalău l-a găsit vinovat pentru comiterea infracţiunilor de concudere a unui vehicul fără permis de conducere, vătămare corporală din culă şi părăsirea locului accidentului.

De asemenea, adolescentul a fost achitat pentru infacţiunea de furt al autoturismului, fiind obligat să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunităţii la DASC Zalău sau la spital.

Totuşi, soluţia instanţei nu este definitivă, prin urmare aceasta poate fi atacată la Curtea de Apel Cluj.

Reconstituirea filmului accidentului

La data de 25 decembrie 2018, în jurul orei 03.00, tânărul a conducea autoturismul pe Drumul Naţional 1H, iar în localitatea Crişeni acesta a acroşat doi tineri care se deplasau neregulamentar pe partea carosabilă, în vârstă de 15, respectiv 19 ani.

Cei doi au fost testaţi cu aparatul alcooltest. În urma testului, pentru tânărul de 19 ani s-a evidenţiat o alcoolemie de 0,38 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar pentru adolescentul de 15 ani rezultatul a fost negativ.

După producerea accidentului, acesta a părăsit locul faptei fără încuviinţarea poliţiei.

Însă, spre surprinderea adolescentului, acesta a fost identificat în scurt timp de oamenii legii, fiind reţinut o noapte în arestul IPJ Sălaj.

Verificările efectuate de polițiști au stabilit că șoferul, în timp ce se afla în vizită la o cunoștință din comuna Mirșid, a sustras cheile autoturismului pentru a face o plimbare cu mașina pe drumul menționat.

De asemenea, cel în cauză nu posedă nici permis de conducere, iar testarea cu alcooltestul a evidențiat o alcoolemie de de 0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, acesta a fost arestat la domiciliu până în data de 11 februarie, deşi acesta nu şi-a recunoscut vinovăţia, fiind condamnat fără acord de recunoaştere.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj